De nieuwe smartphone van Google laadt in een kwartiertje volledig op

redactie 5 okt 2016 Entertainment

Google mengt zich in de smartphone business met hun eigen creatie, de Pixel. Het toestel waarvan ook de Pixel XL variant uit gaat komen, ziet er van binnen en van buiten best wel goed uit. Google steekt in ieder geval alvast een middelvingertje op naar Apple want de Pixel heeft wel gewoon een audiojack ingang. 

De mobiel zal draaien op Android 7.1 Nougat en heeft de Google Assistent geïntegreerd. Dat betekent dat je alles kan vragen en gehele gesprekken kan voeren met je telefoon, afgekeken van Siri bij Apple. De 5-inch Pixel heeft een oledscherm met de resolutie 1920 x 1080, de Pixel XL van 5,5-inch heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Verder schijnt de camera echt megah goed te zijn. De camera-experts van DxO Mark hebben de 12,3-megapixelcamera beoordeeld met 89 punten, dat is de hoogste score ooit gehaald. Je kan zelfs in 4K filmen en door de cloud heb je onbeperkte opslag. Dat klinkt al heerlijk in de oren.

Het fijnste aan deze telefoon moet toch wel zijn dat je in een kwartiertje je mobiel oplaadt. Dan is ‘ie ready om 7 uur mee te rocken. Vinden we indrukwekkend. Het lijkt erop dat Google hiermee een serieuze speler gaat worden in de smarthpone wereld. Tijdens het schrijven van dit stuk wilden wij hem eigenlijk gelijk bestellen. Nog even geduld voordat ‘ie in de winkels ligt, maar bij sommige providers kun je ‘m al al pre-orderen.

Reageer op artikel:
De nieuwe smartphone van Google laadt in een kwartiertje volledig op
Sluiten