De nieuwe Porsche 718 Cayman is verschrikkelijk dik

redactie 26 apr 2016 Machines

Voor wie de 911 net effe wat te prijzig is, maar wel weer genoeg knaken heeft voor een Boxter, daar heeft Porsche de Cayman voor ontwikkeld. Met de 718 Cayman hebben ze gister het doek getrokken van de allerlaatste en hernieuwde editie. En die is zo blauw als een brilsmurf.

Helaas zonder V6, maar qua vermogen niks te klagen jongen. Er valt te kiezen uit een tweeliter met 300 pk en een 2,5-liter met 350 pk. Genoeg om je toupetje mee van je hoofd te scheuren. Mits je voor de cabrio gaat dan.

De minst snelle van de twee doet de sprint naar 100 in 4,7 seconden en bereikt z’n top op 275 km/u. De rapste van de versies, de S, doet dat in 4,2 seconden en een topsnelheid van 285 km/u. Qua looks is de nieuwe Cayman niet héél anders dan de vorige. Nieuwe koplampen en dagrijverlichting, de luchtinlaten zijn wat groter en aan de achterkant valt de nieuwe lichtunit op met een brede zwarte strip in het midden.

De instapversie van de Porsche te koop vanaf 65.000 euro. Vanaf aankomende zomer verwachten we de Duitser over het Nederlandse asfalt te zien scheuren.

Reageer op artikel:
De nieuwe Porsche 718 Cayman is verschrikkelijk dik
Sluiten