De nieuwe McLaren 650S Le Mans is magistraal

koen 23 jan 2015 Machines

Het is alweer een tijdje geleden, twintig jaar om precies te zijn, dat McLaren voor het laatst de prestigieuze 24 uur van Le Mans heeft gewonnen. Omdat het toch een soort van een jubileum is gaat McLaren dit heugelijke feit vieren met een special edition.

McLaren heeft de afdeling Mclaren Special Operations, afgekort MSO, de opdracht gegeven om een gelimiteerd model te ontwikkelen en daar is deze 650S Le Mans uitgerold. En het is niet alleen de naam die je terug doet denken aan twintig jaar geleden, ook het visuele aspect heeft overeenkomsten.

Wat meteen opvalt is de snorkel die boven op het dak is geplaatst. Naast dat het er gewoon vet uitziet heeft het ook nog een functie: extra afkoeling van de motor. Dat is ook wel nodig want er ligt geen kleine jongen in deze vierwieler. De 650S wordt voorzien van een 3.8-liter twinturbo V8 motor en een koppel van 678 Nm. Dat samen zorgt voor een vermogen van, en deze zag je vast niet aankomen, 650 pk.

Deze speciale editie is straks alleen in de kleur Sarthe Grey te krijgen maar dat is zeker niet verkeerd. In de combinatie met de carbon details die zijn toegevoegd zit het er heel dik uit. En de oranje carbon-keramische remschijven kunnen wij ook waarderen. 

Het visuele aspect is dus zeer leuk maar de snelheid is natuurlijk ook belangrijk. Gelukkig hoeven wij ons daar geen zorgen over te maken want deze bolide knalt in drie seconden van 0-100 km/u en heeft een topsnelheid van 331 km/u. Dat is lekker, en vooral snel, thuiskomen.

Wil jij de McLaren 650S Le Mans nou toevoegen aan je collectie? Voor omgerekend €320.000,- kun je deze krachtige vierwieler aanschaffen. Moet je wel geluk hebben. McLaren produceert namelijk maximaal vijftig stuks van deze special edition.

Reageer op artikel:
De nieuwe McLaren 650S Le Mans is magistraal
Sluiten