De nieuwe Gran Turismo game wordt supervet

redactie 6 dec 2016 Entertainment

De makers van Gran Turismo komen volgend jaar met een strakke nieuwe game van de GT-serie. GranTurismo Sport is scherper en beter dan ooit en heeft natuurlijk weer een ongelofelijke hoeveelheid auto’s om de baan mee over te knallen.

Naast de vaste circuits die je al kende zoals de Nürburgring, komen er in Gran Turismo Sport ook weer nieuwe tracks bij. Zo wordt er op de site van GranTurismo al een screenshot getoond van de megavette nieuwe Tokyo Expressway en een stoffig woestijncircuit.

Knetterhard driften door de woestijn

Net als zijn voorganger komt GT Vision ook weer kijken. Oftewel: lijpe conceptcars ontwikkeld door Gran Turismo en automakers. Die Bugatti Chiron is toch waanzinnig?

Nieuw in deze game zal de Bestickering Editor zijn. Besticker je bolide en maak ‘m helemaal van jou. Heb je even een dagje geen zin om te racen, maar wel om te kijken? Gebruik dan GT Sport Live waar je officiële Gran Turismo races online kunt bekijken.

Wil je een echte racelicentie ontvangen, zodat je in real life ook zou mogen racen op circuits? Dan kun je gaan voor de digitale GT-licentie. Je moet een soort examen doen en een aantal tests doorlopen zoals race-etiquette. Haal je je tests? Dan krijg jij een licentie die je ook in het echt kunt gebruiken in 22 landen. Vet!

Volgens de lui van GT hebben de game- en renderingengines van deze uitgave een flinke stap gemaakt. Er is kei en keihard gewerkt om alle automodellen uit te werken tot perfectie, zelfs de koplampen van je racekarretje zouden de exacte helderheid hebben die ze in het echt ook uit zouden moeten stralen. Vind je dat al bijna bij het gekke af? Ze hebben deze keer ook de laklagen van de echte auto’s geanalyseerd om de kleuren precies zo weer te geven zoals ze daadwerkelijk zijn en een pietje precies heeft de naden in de stoelen nagemaakt in de in-game modellen. 

Niet alleen de auto’s zijn echt sick, ook de omgeving heeft een sprong vooruit gemaakt. Alle blaadjes van de bomen langs het circuit zullen bewegen in de wind en het asfalt op de baan kent putjes en imperfecties zoals die er ook zijn op de echte tracks. Wow.

Bron en beeld: Gran-Turismo.com

Reageer op artikel:
De nieuwe Gran Turismo game wordt supervet
Sluiten