De Mercedes F015 Luxury in Motion werpt een blik in de toekomst

koen 6 jan 2015 Machines

Joehoe! Blik in de toekomst werpen, iemand? Mercedes-Benz heeft een wagen ontwikkeld wat een voorbode moet zijn van het toekomstige autorijden. Het, ha, autonome rijden staat nog in de kinderschoenen. De eerste auto’s zijn inmiddels al wel ontwikkeld, maar Mercedes doet er een dikke schep bovenop  met de F 015 Luxury in Motion. Superstrak design en ook de prestaties van deze futuristische vierwieler zijn helemaal niet onaardig.

De conceptcar krijgt de beschikking over twee elektromotoren wat gezamenlijk 272 pk oplevert. Daarbij wekt een brandstofcel energie op wat als voeding dient voor de twee motoren. Het kost deze bolide 6.7 seconden om van 0-100 te blazen en daarbij is de topsnelheid elektrisch begrenst op 200 km/u. Niet heel bijzonder, maar gezien dit model speciaal gemaakt is voor een comfortabel rijplezier zijn die prestaties lang niet gek.

In principe is deze auto puur gericht op het autonome rijden. Dat houdt in dat jij zelf niets hoeft te doen. De wagen zit vol met sensoren en camera’s en kan dus op eigen houtje de route afleggen terwijl jij je urenlang kunt tongen met je nieuwe scharrel. Tongkramp? Geen probleem, want je kunt op elk gewenst moment het stuur overnemen.

Deze bolide is ook voor de medepassagiers een geschenk. Wanneer jij de deuren opent draaien de stoelen 30 graden bij om het instappen te optimaliseren. Vind jij tijdens het rijden het landschap en uitzicht niet om aan te zien? Daar heeft Mercedes ook een oplossing voor. Je kan namelijk zelf bepalen wat je ziet. Op de ramen kunnen zelfgekozen landschappen geprojecteerd worden. Ben je bijvoorbeeld in the mood voor een zonsondergang aan het strand? Wordt geregeld!Doen we! Geen probleem, je kunt zelf instellen wat je wilt zien!

De F 015 Luxury in Motion zal zijn debuut maken tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en Mercedes wil de auto tijdens dit evenement ook daadwerkelijk autonoom laten rijden. Overigens hoeven we niet bang te zijn dat deze futuristische vierwieler ook daadwerkelijk op de weg te zien zal zijn. Mercedes wil de techniek van deze auto in toekomstige modellen integreren en dit model zal dus niet in productie gaan. Het geeft daarentegen wel een grappig beeld van hoe toekomstig rijden er misschien komt uit te zien.

Reageer op artikel:
De Mercedes F015 Luxury in Motion werpt een blik in de toekomst
Sluiten