De meest irritante cockblockers (deel 1)

thomas 17 jul 2015 Entertainment

Het leven is een flipperkast. Het balletje valt uiteindelijk in het gaatje, maar eerst moet ‘t langs vele obstakels… of zoiets. Hier komen de meest irritante mensen die tussen jou en je chick staan, en hoe je ermee moet omgaan.

1. De irritante vriendin
Wie?
Het lelijke meisje dat nooit een jongen kan krijgen, waardoor ze uit jaloezie haar vriendinnetjes kwade dingen gaat toefluisteren. ‘Hij manipuleert je’ of ‘hij gaat vast vreemd’. Kan allemaal best waar zijn, maar dat hoeft die puistige walvis niet te verkondigen. 
Oplossing? In eerste instantie: palm haar in! Vlei die lelijke vriendin. Laat haar smelten met die blik die iets te lang blijft hangen, lach een keer te hard om een van haar grapjes, luister naar haar en doe alsof het je iets kan schelen wat ze te zeggen heeft. Als dat, na redelijke tijd, niet werkt? Fight fire with fire! Vertel je meisje dat die vriendin het alleen uit jaloezie zegt en een negatieve invloed is. Isoleren en uitschakelen, zoals roofdieren dat ook met vee doen. 

2. De schoonvader
Wie?
Woorden gebruikt hij spaarzaam. Op zijn vragen bestaat geen juist antwoord. De dodelijke blik vanachter zijn krant zegt genoeg. Van zijn dochter blijf je af met je vieze poten, snotneus! Natuurlijk luistert zij trouw naar papa, waardoor jij letterlijk aan het kortste eind moet trekken. Besef ook dat vrouwen maar één held in hun leven hebben en dat is papa. En, geef toe: als je zelf een dochter had, zou je haar potentiële vriendje direct tegen de plavuizen hoeken. En gelukkig weet papa niet wat je écht met z’n dochter doet, anders had hij je mooie gezichtje allang tussen ‘t tosti-ijzer gedrukt. 
Oplossing? Respect is het sleutelwoord. Laat zien dat zijn dochter ook jouw breekbare prinsesje is en jij haar beschermt tegen de boze wereld, zodat hij eindelijk met een gerust hart aan zijn treintjescollectie kan gaan werken.

3. Je schoonmoeder
Wie?
Lief en zorgzaam, maar vooral bemoeizuchtig en beschermend. Je charme laat onbedoeld haar ogen twinkelen, waardoor je bang bent dat ook zij vroeg of laat een beetje verliefd op je wordt en stiekem loopt weg te soppen als ze eens per maand met je schoonvader tussen de lakens ligt. Ze weet nog niet zeker of jij een goede knul of een loverboy bent, en vindt het daarom nodig jouw meisje regelmatig condooms, spiraaltjes, seksquota’s en andere cockblockende ongein toe te praten.
Oplossing? Schoonmoeders moet je charmeren – een klein beetje sjansen mag. Handige tip: de meeste meisjes gaan uiteindelijk op hun moeder lijken, dus je weet wat je te wachten staat.

4. Haar broer
Wie?
Niet zo eng als de schoonvader, wel een stuk bedreigender. Eén verkeerde beweging en je zwager staat je met zijn tokkie-vrienden voor je deur op te wachten. En dan krijg je te horen dat je nooit meer ‘met je kankâhkop’ in haar buurt hoeft te komen, omdat je anders een heel groot probleem hebt. En dat wil jij helemaal nooit niet, jongûh! 
Oplossing? Zorg dat je zwager afhankelijk van je wordt, door bijvoorbeeld zin vaste leverancier van verdovende middelen te worden. Bijvoorbeeld. 

5. Iemand
Wie?
‘Nee, niemand, je kent hem toch niet. Ga er nou niet over door, je weet toch niet wie het is. Ik wil het er eigenlijk niet meer over hebben. Hoe gaat het eigenlijk met jou? Best lekker weer vandaa’ – BULLSHIT! Je hebt een concurrent, iemand die jouw plaats gaat innemen omdat hij haar een nieuw avontuur kan bieden. Stop het nu, voor het te laat is!
Oplossing? Blijkbaar komt je vriendin bij jou iets te kort. Zoek uit wat het is en los het op! Praten is belangrijk, want dat is hoogstwaarschijnlijk het enige wat je meisje echt wil: gezonde communicatie.

6. De zus
Wie?
Haar zus is lief, charmant, grappig, mooi en ehh, lekker. Veel te lekker. Damn. En wat bedoelt ze met ‘je mag altijd langskomen hoor’? Ze probeert je te verleiden, vriend. Die prachtige zus stelt jou voor de gevaarlijkste keuze in het leven: liefde of seks. 
Oplossing? Zoals die stoffige ridder aan het eind van Indiana Jones & The Last Crusade zegt: ‘Choose wisely.’

7. Haar beste vriendin
Wie?
Een combinatie tussen lekker en irritant. Misschien dat je uit een soort van woede, afgunst, nieuwsgierigheid of een combinatie daarvan per ongeluk een slippertje dreigt te maken. Misschien dat ze je godsgruwelijk haar omdat jij al de quality-time tussen haar en jouw vriendin wegjat. Misschien andersom. Maar hoe dan ook staat ze als een vastgeroeste rits tussen jou en je meisje.
Oplossing? Hardnekkige roest vereist hardnekkige middelen. Maar omdat we ook iets positiefs mee willen geven: zorg dat jij de ‘beste jij’ wordt die je kan zijn! Die leuke, charmante, trouwe vriend die ze moet koesteren. Want je weet: vrouwen krijgen altijd wel een keer ruzie of onenigheid. Zo ziet je vriendin dat jij veel leuker bent dan dat zeikwijf. Maar besef, vrouwen zijn tegenwoordig net gasten: ho’s before bro’s en chicks before dicks. Ga niet actief proberen een wig proberen te drijven tussen haar en haar vriendinnen. Dat is eng. 

Reageer op artikel:
De meest irritante cockblockers (deel 1)
Sluiten