President Erdogan was deze week in Washington voor een ontmoeting met de Amerikaanse president en om een lekker potje te knokken met zijn tegendemonstranten. Voor de Turkse ambassade stonden namelijk demonstrantenĀ hun ongenoegen te uiten over de huidige gang van zaken in Turkije.

Demonstreren mag, zouden wij westerlingen zeggen. De lijfwachten van Erdogan dachten er anders over, want diezelfde dag verschenen er video’s waarin zij en de demonstranten met elkaar op de vuist gingen. Het werd een lekker chaotisch gevecht.

Nu duiken er video’s op waarop te zien is dat Papa Erdogan slechts een paar meter bij het gevecht vandaan stond te chillen. Hij zou zelfs de opdracht hebben gegeven aan zijn lijfwachten om de betogers eens een flink pak slaag te geven, al is daar geen bewijs van geleverd. Wel staat voorop dat de lijfwachten van Erdogan waren, en hij ze had kunnen stoppen. Ook is de kans niet groot dat zijn lijfwachten zonder zijn toestemming een groepsgevecht beginnen, recht tegenover de Turkse ambassade.