De KeyOne moet Blackberry weer op de kaart zetten

Redactie 27 feb 2017 Entertainment

Vorige maand werden we al lekker gemaakt met de nieuwste smartphone van TCL: de Blackberry KeyOne. Deze telefoon moet de smartphone markt weer terugveroveren voor Blackberry en iedereen weer aan het pingen krijgen. Alleen het woord ‘ping’ maakt ons al enthousiast over de telefoon. De smartphone met nostalgische lading zit dan ook nog altijd in ons hart.

Het World Mobile Congres in Barcelona was het podium voor de officiële bekendmaking van de nieuwe KeyOne en Blackberry fans zijn lyrisch. De smartphone heeft een 4.5-inch LCD-scherm met een resolutie van 1620 x 1080. Het belangrijkste: hij beschikt over een volledig QWERTY-toetsenbord en typen is niet de enige functie.

Het toetsenbord is touch-sensitive zoals dat mooi heet en geeft je de mogelijkheid te scrollen zonder ooit het scherm aan te raken. Daarnaast kan je aan elke toets snelkoppelingen toewijzen en lijkt de compacte telefoon perfect te gebruiken met één hand. De recensies tot nu toe zijn lovend over het toetsenbord en er wordt gezegd dat het veel lekkerder tikt dan een touch-screen.

In april komt die op de markt. Gaan we dan weer de blits maken met een Blackberry? Het risico dat je Samsung zichzelf opblaast en dat je headphones niet in je nieuwe iPhone passen weegt niet echt op tegen de nostalgie van Blackberry. Niet overtuigd? Luister dit dan maar even en bedenk dat de KeyOne – in vergelijking met concurrentie slechts- $549 gaat kosten.

 

 

Highsnobiety

Reageer op artikel:
De KeyOne moet Blackberry weer op de kaart zetten
Sluiten