De hoogtepunten van de historische F1-race van Max Verstappen

redactie 14 nov 2016 Machines

Mocht je het gisteren hebben gemist: Max Verstappen heeft zijn beste F1 race ooit gereden. In de stromende regen op Interlagos was hij door een verkeerde bandenstrategie (intermediates, terwijl het vlak daarna opnieuw met bakken uit de lucht kwam) op de 16e positie beland. Terug op regenbanden zette hij een van de meest indrukwekkende inhaalraces neer die de Formule 1 ooit heeft gezien, waardoor hij alsnog achter de Mercedessen van Hamilton (winnaar) en Rosberg (tweede) op het podium wist te finishen. Tussendoor wist hij z’n bolide na een sicke drift nog op miraculeuze uit de muur te houden.

Historische prestaties neerzetten

Ook de beste Nederlandse autocoureurs van weleer waren onder de indruk.

Ook zijn pa had z’n zoon nog nooit zo goed gezien: ‘Ik moet zeggen dat hij me vandaag verrast heeft. Ik heb hem veel races zien rijden, maar vandaag was het ongelooflijk. Hij heeft zichzelf vandaag een gigantische dienst bewezen,’ aldus Jos tegenover Sky Sports. 

En wat te denken van z’n teambazen. Lyrische teksten all over the place. Zo zei Christiaan Horner van Red Bull: ‘Dit is een van de beste prestaties die ik ooit heb gezien in de Formule 1. De manier waarop hij de laatste vijftien ronden reed was ongelooflijk. Hij gebruikte elk stuk asfalt, op zoek naar grip, zoals in de karting. Hij kende geen angst in verschrikkelijke omstandigheden.’

Met name de inhaalactie op Nico Rosberg maakte diepe indruk op de teambaas. ‘Hij ging meteen naar de buitenkant en bleef vol op het gas. Het was geweldig. Hij verdient dit podium. Het publiek ging op de banken staan toen hij die derde plaats pakte.’

En de hoofdpersoon zelf:

Het moge duidelijk zijn. Mad Max was Legendarisch met de hoofdletter L. Hieronder nog een keer nagenieten van alle hoogtepunten van onze landgenoot uit de GP van Brazilië. Superheld.

Reageer op artikel:
De hoogtepunten van de historische F1-race van Max Verstappen
Sluiten