De futuristische Nike MAG zijn klaar voor de verkoop

redactie 5 okt 2016 Entertainment

In de film Back to the Future 2 uit 1989 droeg Micheal J. Fox een paar zeer futuristische Nike’s. De film speelde zich deels af in 2015 en de designers bij Nike leek het leuk om deze schoenen ook daadwerkelijk te maken en in 2015 te releasen. Het is een jaartje later geworden maar hé, de Nike MAG zijn hier.

Het meest opvallende feature van deze sneakers zijn toch wel de zelfstrikkende veters, met een druk op de knop maak je de schoen vaster of losser. Uiteraard zitten de flitsende lampjes die in de film te zien zijn ook op de schoen. Verder is de het desgin vooral gebaseerd op de orginele schetsen die destijds waren gemaakt voor de schoen in de film.

Als je de schoen wilt kopen dan staat je nog een verrassing te wachten, er worden er namelijk maar 89 verkocht. Deze 89 stuks worden verloot in een soort lotterij, voor 10 dollar kun je een lot kopen en je mag zoveel loten kopen als je wil. De gehele opbrengst van deze bijzondere verkooptechniek zal gaan naar de Micheal J. Fox Foundation dat onderzoek doet naar Parkinson. De loting sluit op 11 oktober en de winnaars worden op 17 oktober bekend gemaakt. 

Dit zijn de orginele schetsen die gemaakt zijn voor de film Back to the Future 2.

Reageer op artikel:
De futuristische Nike MAG zijn klaar voor de verkoop
Sluiten