De Fenyr Supersport is de grote nieuwe uitdager van de supercars der aarde

webredactie 12 nov 2015 Machines

Als er één plek is op deze aardbol waar je zo ongeveer alle supercars kan vinden dan is het Dubai wel. De stad die zich in 50 jaar heeft opgebouwd van zielig dorpje in de woestijn tot zo ongeveer de rijkste stad ter wereld is een walhalla voor autoliefhebbers. Je kan er geen parkeerplaats vinden waar geen Ferrari, Lamborghini of Aston Martin staat. Je kan er dus behoorlijk wat geïmporteerde auto’s vinden, maar wist je dat ze ook zelf best een leuke supercar kunnen maken?

W Motors is de eerste Arabische autofabrikant die het aandurft om de strijd aan te gaan met Bugatti, Koenigsegg, Pagani en andere supercar fabrikanten. Eerder bouwde ze al de Lykan Hypersport, maar nu gaan ze pas echt los. Dit is de Fenyr SuperSport. Een van aluminium en koolstofvezel gebouwd monster die zich kan meten met de snelste auto’s ter wereld. De 4,0 liter Twin Turbo zescilinder motor is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Deze krachtbron, die afkomstig is van Porsche-specialist RUF, produceert 900 pk en 1.200 Nm trekkracht. Volgens de maker sprint hij daardoor van 0 naar 100 in 2,7 seconden en haal je als je het gaspedaal lang genoeg indrukt houdt snelheden van boven de 400 km/u.

Het uiterlijk van de Fenyr Supersport lijkt door alle hoeken nog het meest op de Lamborghini Aventador, maar dan nog extremer. W motors is natuurlijk nog niet zo ver als de grote merken die we al kennen, maar met deze vierwieler timmeren ze aardig aan de weg. Wat een monsterbak is dit zeg.

Reageer op artikel:
De Fenyr Supersport is de grote nieuwe uitdager van de supercars der aarde
Sluiten