De eerste laptop van Microsoft gaat de strijd aan met de MacBook

De eeuwige concurrenten Microsoft en Apple zijn al decennia lang met elkaar in strijd als het gaat om de nieuwste tablets, telefoons en andere technologische hebbedingetjes. Gisteravond presenteerde het bedrijf van Bill Gates haar nieuwste wapen in de strijd tegen Apple, een eigen laptop. Een laptop met Windows is niet nieuw, maar dit is voor het eerst dat ze ook zelf de hardware gaan maken.

Kruisbestuiving
De Microsoft Surface Book gaat een kruising worden tussen een laptop en een tablet. Dat hebben we natuurlijk al eens vaker gezien, maar nog niet op deze manier. Het gaat hier namelijk niet om een gewone tablet met een toetsenbord, want deze versie is een stuk krachtiger dan vergelijkbare apparaten. Met behulp van een hele dikke i7-processor en een Nvidia video kaart die onder het toetsenbord verstopt zit knalt hij de nieuwste games op het superscherpe 13,5 inch scherm en is hij ook nog eens lekker licht.

Niet cheap
Het is nog onbekend wanneer wij in Nederland aan de slag kunnen met deze krachtpatser, maar we weten al wel dat hij niet goedkoop gaat worden. In Amerika gaat de goedkoopste variant namelijk al 1.499 dollar kosten. Ondanks de hoge prijs zijn de eerste reacties lovend, en het lijkt er dus op dat de MacBook er een serieuze concurrentie bij gaat krijgen.

Reageer op artikel:
De eerste laptop van Microsoft gaat de strijd aan met de MacBook
Sluiten