De donkere krochten van de oceaan verkennen met de Deepflight Dragon

redactie 7 dec 2016 Entertainment

Stiekem wil iedereen wel James Bond zijn. Als je dan ook nog flink wat geld op je bankrekening hebt staan is je droom al een meteen een stuk beter de bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de Deepflight Dragon, de sportwagen voor onder de oppervlakte. Hij is 5 meter lang, 2 meter breed en weegt 1800 kilo. Goedkoop is ‘ie in ieder geval niet: deze persoonlijke duikboot kost je $1,5 miljoen. Toch twee ton goedkoper dan z’n voorganger.

Je zou haast denken dat het iets is uit een James Bondfilm, maar de Deepflight Dragon is echt. Met vier thrusters van 1,5kW in combinatie met een grote 15kWh batterij werkt hij je de diepte in, tot wel 120 meter. Puntje perspectief: in de Tweede Wereldoorlog konden onderzeeërs maar 90 meter diep. Bang dat de batterijen leeg raken als je tussen de haaien zit? Geen punt. Je kunt zes uur op een volle lading batterijen en weet je ze tóch leeg te krijgen dan nog geen paniek: deze metalen vis heeft postief drijfvermogen, dat wil zeggen dat ‘ie zonder motoren blijft drijven en dus vanzelf weer boven water komt.

Er kunnen twee mensen in de Dragon en die kunnen allebei genieten van het fantastische uitzicht dat je hebt door de twee glazen koepels. De bestuurder heeft een Head-Up Display en wordt ondersteund door het Dive Management System, zodat zelfs de allergrootste brokkenpiloot dit duikertje kan besturen. Maakt niet uit waar je zit: beide plekken hebben fly-by-wire controls. Je kunt praten met je passagier met een intercom-syteem en daarnaast is er ook een Aquacom systeem aan boord waarmee je contact kunt houden met je vrienden aan wal.

De wonderlijke onderzeewereld een stukje dichterbij

Vind je $1,5 miljoen toch een beetje veel? Bedenk dan wel dat er een training bij de prijs is inbegrepen om je leren om te gaan met dit geweldige stukje techniek.

Foto’s: Deepflight.com

Bron: Maxim.com

Reageer op artikel:
De donkere krochten van de oceaan verkennen met de Deepflight Dragon
Sluiten