De Cobalt Valkyrie is met afstand het vetste privévliegtuig ooit

Altijd al een privévliegtuig willen hebben, maar ben je geen dj of filmster? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want met de Cobalt Valkyrie gaat er eindelijk een “betaalbaar” privévliegtuig komen voor jou en je vrienden. Hij is met een prijskaartje van 650.000 euro nog steeds niet goedkoop, maar in verhouding met de bestande privéjets is dit een schijntje.

Als je hem voor het eerst ziet zou je misschien denken dat je hem kan gebruiken om doelwitten in Syrie te bombarderen, maar hij is toch echt voor pleziervluchtjes. Het op een straaljager lijkend vliegtuigje heeft plek voor vijf personen en al hun bagage. Dankzij een actieradius van ongeveer 2.750 kilometer is hij uitermate geschikt om op vakantie te gaan. Door de 350 pk sterke propellermotor heeft hij een topsnelheid van ruim 440 km/u en dat betekent dat je vanuit Amsterdam binnen drie-en-een-half uur op Ibiza bent. Natuurlijk is dat niet zo snel als een Boeiing maar dankzij de glazen cockpit heb je wel een 320 graden uitzicht in plaats van een klein raampje.

Op dit moment is hij helaas nog niet te koop, maar gezien de prototypes die ze al gemaakt hebben kan het nooit lang meer duren totdat ze een definitieve versie op de markt brengen. Wij zijn alvast aan het sparen.

Reageer op artikel:
De Cobalt Valkyrie is met afstand het vetste privévliegtuig ooit
Sluiten