De Chinezen komen! Drie redenen waarom de Huawei P9 jouw favoriete smartphone wordt

wpk-admin 19 apr 2016 Entertainment

Je zou soms haast denken dat Apple en Samsung de enige bedrijven zijn die smartphones maken. Maar dan vergeet je bijvoorbeeld de Huawei P9, die vanaf deze week in Nederland te koop is. Drie redenen waarom je de P9 niet moet vergeten.

1. Dubbele camera’s van Leica
De Huawei P9 is in samenwerking met Leica ontwikkeld. Je weet wel, dat bedrijf dat de meest ongelofelijk goede camera’s maakt. De slimme jongens van Leica hebben ook voor de P9 een camera in elkaar gezet. En daarbij hebben ze gekozen voor dubbele lenzen achterop.

Eén van die lenzen schiet in kleur, de ander in zwart-wit. Het beeld van beide lenzen wordt vervolgens gecombineerd, om zo rijkere, gedetailleerde foto’s te kunnen tonen. Je kunt er ook voor kiezen om je foto’s direct in zwart-wit te schieten. Dat is een stuk beter dan het gemiddelde Instagram-filtertje: ijzersterk contrast, met beelden die ondanks het gebrek aan kleur toch lijken te leven.

Die dubbele lenzen hebben nog een ander voordeel: je kunt de focus van je foto’s achteraf aanpassen. Heb je een familiefoto gemaakt en wordt het oog wel heel erg naar je schoonmoeder getrokken, dan versleep je de focus later toch nog even naar je beeldschone vriendin? De P9 zorgt ervoor dat het lijkt alsof de foto er áltijd al zo uitzag.

2. Razendsnelle vingerafdrukscanner
Vingerafdrukscanners behoren tot de beste nieuwe features van smartphones de afgelopen jaren. Ze zorgen ervoor dat je gegevens een stuk beter beveiligd zijn (tenzij iemand je vingerkootjes afhakt), en maken ontgrendelen bovendien een stuk sneller. De Huawei P9 heeft één van de beste scanners die we ooit geprobeerd hebben. Een fractie van een seconde nadat je de scanner aanraakt is de P9 al ontgrendeld.

Bovendien biedt Huawei wat slimmigheidjes ten opzichte van bijvoorbeeld Apple’s TouchID in de iPhone 6S. Zo zit de scanner niet onder het scherm, maar achterop, onder de camera. Als je het toestel in je hand houdt zit je wijsvinger zowat altijd in de buurt van die scanner. Dat maakt ontgrendelen met één hand een stuk makkelijker.

Daarnaast kun je de vinger gebruiken om verschillende menu’s en apps te openen. Swipe omlaag omlaag over de scanner, en je notificaties verschijnen in beeld. Belt er iemand op, druk dan kort achterop om de oproep te beantwoorden. ‘s Ochtends kun je je alarm uitzetten door de scanner ingedrukt te houden. Slimme jongens, die Chinezen.

3. Lagere prijs
Ga je doorgaans voor smartphones van Samsung of Apple, dan weet je waarschijnlijk ook dat je daarvoor diep in de buidel moet tasten. Wil je een iPhone 6S Plus met 64GB opslagruimte in halen, dan ben je bijna 1000 euro kwijt. Duizend(!) euro. Daar kun je een flink feest van vieren.

Dan hebben ze het bij Huawei beter geregeld. De adviesprijs van de P9 bedraagt slechts 599 euro. Voor dat bedrag krijg je een variant met 32GB opslagruimte, maar dat kun je makkelijk uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje. Kost je hooguit een tientje of twee, en bespaar je nog een paar honderd euro ten opzichte van andere dure smartphones. Want ben je nou een zuinige Hollander of niet?!

Reageer op artikel:
De Chinezen komen! Drie redenen waarom de Huawei P9 jouw favoriete smartphone wordt
Sluiten