De Bomfunk MC´s Freestyler remake is dope

redactie 1 mrt 2019 Entertainment

Mocht het nieuws je ontgaan zijn: de hypernostalgische track Freestyler heeft een hedendaagse refresh gekregen. Dit in opdracht van het Belgische Telenet ter promotie van hun nieuwe app YUGO. Missie geslaagd, zou je zeggen.

Het idee voor dit project begon met alleen het nummer Freestyler, om op die manier de veelzijdigheid van de service aan te tonen. De makers van de remake zijn zelf grote fans van het nummer, dat twintig jaar geleden uit kwam. Voel je je nu ook zo oud? Het is oké. De doelgroep dat de YUGO app zich op wilt richten, zijn met name liefhebbers van de electro van weleer. Zodoende kwamen ze tijdens het proces van de promoclip stukje bij beetje tot de realisatie dat dit breder getrokken kan worden. Zeg nu eerlijk, als je Freestyler hoort, komen er vast wel wat mooie herinneringen naar boven, niet? Check de remake hieronder.

Legend returns

De Finse groep Bomfunk MC´s lijkt helemaal in to de hype. Ook in de clip zien we de terugkomst van de rapper Raymond Ebanks, weliswaar een beetje breder en wat ouder, maar toch. Tevens is MC.Ebanks in het land van herkomst nog altijd een BF’er, aka een Bekende Fin. In de clip is hij net zo mysterieus als in het einde van de 90’s. Met zijn smug lachje en baggy kleding, blijft het episch. Mocht je trouwens willen zien in hoeverre de clip veranderd is sinds toen? Hier onder een vergelijkingsvideo, met hier origineel en de remake naast elkaar.

Freestyler was historisch

De futuristische video Freestyler was een ware switch, net op de valreep van een nieuwe eeuw. Door middel van moderne elementen van die tijd, denk aan PlayStation, Mini-Disk, Breakdance en oversized kleding, was dit tekenend voor de wereld van toen. Het nummer kwam uit in oktober ’99 en was een nieuwe faze voor MTV en de muziekindustrie in zijn geheel. De beat was vlot, er zat rap in, elektro elementen, gecomponeerd met E-minor en had een beats tempo van 163.84 per minuut. Breakdance was in. New Style was cool. Ook al was de remake begonnen als promo stunt, vinden wij het awesome dat dit nieuw leven krijgt met de remake. Kunnen de kinders van nu ook eens horen wat goeie muziek is. Oops.. was.

Reageer op artikel:
De Bomfunk MC´s Freestyler remake is dope
Sluiten