De BMW F22 Euro Fighter hoort thuis in een oorlogsgebied

redactie 29 aug 2016 Machines

We hebben het ultieme racemonster voor in oorlogsgebied voor je gevonden. Het komt uit Duitsland, is zo snel als een raket en is stevig aangepakt door HGK Motorsport. Ze noemen ‘m de BMW F22 Euro Fighter. F22 Euro Fighter zijn normaliter twee verschillende gevechtsvliegtuigen, maar met vier banden op de grond is het de vetste oorlogsbolide die we ooit hebben gezien.

De blaasbak is gebaseerd op de BMW M2 Coupé, maar zoals je ziet dan flink door de mangel gehaald door de tuner uit Letland. Onder de motorkap van de BMW ligt een General Motors LS V8 motor die is aangepakt door Mast Motorsports. Daarnaast zit er een Samsonas Motorsport transmissie in en besturingscomponenten van Wisefab. Dat alles verpakt in de door HGK Racing ontworpen en door OCT Composites gebouwde Euro Fighter Bodykit.

Cijfertjes? 820 pk schoon aan de haak. Zelfs als je over een bermbom rijdt heb je dan nog genoeg vermogen om uit de penarie te acceleren. Verder zijn er stevige Wilwood remmen opgezet, volledig instelbare ophanging en een rolkooi. Alle bommen en granaten, wat een vet apparaat.

Reageer op artikel:
De BMW F22 Euro Fighter hoort thuis in een oorlogsgebied
Sluiten