De allerlekkerste sandwiches van de hele wereld

luc 20 feb 2015 Entertainment

Elke dag eten we wel brood. Bammetje kaas, of soms een tosti. Maar waar staan wij in de wereld eigenlijk bekend om als het om sandwiches gaat? Juist, het broodje kroket, met mosterd niet te vergeten! Dit is echt typisch Nederlands. Maar hoe zien de typische sandwiches er in de rest van de wereld uit dan? Hier de 15 lekkerste broodjes! PS: Bahn mi is echt een aanrader. Wij hebben een kok in de gelederen.

 

1. De Argentijnse choripan is een pittige combinatie van sappig vlees en verse smaken tussen brood. Doorgaans zul je chorizo worst weggestopt vinden in een dikke knot en bedekt met chimichurri salsa. Voeg een ei toe voor een extra hartige boost.


 

 

 2. Kaya toast is een zoet broodje, dat zeer populair is in Singapore en Maleisië. Wit brood wordt gesmoord in boter en kaya jam (gemaakt van kokosmelk en ei), en sommige versies hebben de toast gekookt in een kokosmelk mengsel op een manier die vergelijkbaar is met de Franse toast. Typisch wordt het geserveerd als ontbijt met een half gekookt ei.

 

3. De bauru is een Braziliaanse rosbief sandwich geserveerd op een Franse roll. Top met mozzarella, augurken, tomaat en oregano voor de volledige ervaring.

 

4. De chivito is een sandwich uit Uruguay. Biefstuk wordt geserveerd op een kleine rol en gegarneerd met groenten en een ei. 

 

5. India’s Vada Pav is populair straat voedsel, en geschikt voor vegetariers. Geslagen en gebakken aardappelen zijn weggestopt tussen broodjes en geserveerd met een verscheidenheid van chutneys voor een verrukkelijke to-go sandwich.

 

6. Bánh mi is een vol smaak verpakte stokbrood sandwich die is ontstaan in Vietnam, maar geliefd is over de hele wereld. Meestal is het gevuld met varkensvlees, groenten, koriander, en jalapeño.

 

7. Doner Kebab. Nuff said.

 

8. Arepa is een populaire maïzena cake geserveerd in heel Zuid-Amerika. In Colombia zijn arepas gevuld met chorizo en chili saus voor een extra kick.

 

9. In Canada houden ze van vlees. Doe er een boterham omheen, wat mosterd en een augurk en je hebt Canada’s favoriete sandwich.

 

10. Als je op zoek bent naar de ultieme snack, dan heb je het gevonden. Deze Cubaanse medianoche is een groot feest in je mond. Mosterd, varkensvlees, ham, kaas en augurken liggen over zoet Cubaans brood, die onder de grill gaat en alleen gegeten mag worden wanneer je genoeg drank op hebt.

 

11. De chacarero wordt meestal geserveerd met een berg kalkoen of biefstuk, maar wat deze Chileense monster sandwich uniek maakt zijn de groene bonen hoog opgestapeld tussen het broodje.

 

12. De Chinese ezel hamburger is precies zoals het klinkt. Verscheurd ezel vlees in een broodje wordt in de volksmond geserveerd in de straten van Baoding City en is de specialiteit van diverse restaurants. De legende wil dat de smakelijke trend is ontstaan tijdens een militair voedseltekort.

 

13. Deze puinhoop van een broodje, de Francesinha, wordt in Portugal gezien als een smakelijk en sappige sandwich gevuld met vlees naar keuze, vaak ham of worst. Vervolgens wordt het gesmoord in een bier en whisky gebaseerde saus en gegarneerd met kaas en een ei. Hmmmmmmm.

 

14. Smørrebrød is de overkoepelende term voor openliggende rogge sandwiches dat een rage is in Denemarken. Toppings variëren, maar vaak zijn vis, groenten en paté de keuzes.

 

15. Zapiekanka, een open-liggend stokbrood, is populair straat voedsel in Polen. Vaak wordt een extra-lange stokbrood bedekt met gebakken champignons, ui en kaas, gebakken in de oven, dan besprenkeld met ketchup wanneer het is afgekoeld.

Reageer op artikel:
De allerlekkerste sandwiches van de hele wereld
Sluiten