Spaans bedrijf showt ons de allereerste hyperloop voor passagiers

redactie 3 okt 2018 Entertainment

Misschien is dit wel de toekomst van het openbaar vervoer. Zo hoef je nooit meer in een schommelige, roestige trein te gaan zitten. Het Spaanse bedrijf Hyperloop Transportation Technologies heeft vandaag de allereerste hyperloop laten zien die geschikt is voor het vervoeren van passagiers.

De capsule, ook wel de Quintero One genoemd is 32 metertjes lang. Er kunnen ongeveer 30 tot 40 mensen in gepropt worden. Het ziet er best wel futuristisch uit, dit komt mede door het can carbon fiber-composiet, die de trein lekker stevig maakt. Het moet natuurlijk geen nieuwe Fyra zijn, die al uit elkaar valt wanneer je er naar kijkt. De capsule weegt zo’n schamele 5 ton.

Het idee van hyperloop bestaat al een jaar of 5. Het is nog behoorlijk spannend en experimenteel. Veel capsules worden alleen gebruikt voor testritjes. Het idee van de hyperloop kwam van Elon Musk, de voormalige topman van Tesla. Hij sprak over een trein die door een vacuümtunnel moet gaan rijden, in theorie kunnen hyperloops dan een snelheid van zo’n 1000 kilometer per uur halen. Dat is behoorlijk vlot, het zou ervoor kunnen zorgen dat veel vliegtuigvluchten overbodig worden. Met een hyperloop kun je in principe in een half uurtje van Amsterdam naar Parijs. Meerdere bedrijven en studententeams zijn bezig met deze vacuümzuigers.

Nieuwsgierig hoe zo’n hyperloop in z’n werk gaat? Check deze vette video.

 

 

Nu.nl

Reageer op artikel:
Spaans bedrijf showt ons de allereerste hyperloop voor passagiers
Sluiten