De 7 ziekste voetbalvelden ter wereld

redactie 21 jun 2016 Entertainment

Met het EK in volle gang, zit heel Europa aan de buis gekluisterd. De voetbalgekte is zelfs in Nederland levende, al is het om de tal van EK-poules die in elke vriendengroep aanwezig zijn. De velden in Frankrijk zijn nou niet bepaald spectaculair dus zijn we de wereld over gereisd op zoek naar de tofste en meest unieke velden die er zijn. Of het nou een mooie locatie is of de zieke architectuur, elk stadion is bruut. Dus de volgende keer dat je weer iemand ziet utglijden in het lullige Stadion Municipal de Toulouse dan moet je maar denken aan deze zeven hemelse grasmatten.

Stadion Gospin Dolac – Kroatië

Waar: Imotski
Capaciteit: 4.000

Het stadion Gospin Dolac prijkt als voetbal arena tussen de ruïnes van de vergane Byzantijnse en Ottomaanse rijken. Grote rotspartijen omhelsen het voetbalveld en daarachter een val van 500 meter in Modro Jezero (Blauwe Meer). Fabelachtig mooi.

Estádio Janguito Malucelli – Brazilië

Waar: Curitiba
Capaciteit: 3.150

Het strijdtoneel van Malucelli FC uit de D-divisiein Brazilië. Op het eerste oog lijkt er niet zo veel aan de hand in kleine stadion, maar schijn bedriegd. Het is namelijk het eerste eco vriendelijke stadion in het land. De club is vernoemd naar een energieleverancier en daarom is het wel zo toepasselijk zo min mogelijk impact op het milieu te hebben. Het stadion wordt ook wel het ‘Ecoestadio’ genoemd en heeft een tribune die uit de aarde gegraven is, hergebruikt hout en ijzer dat uit eerst dienst deed in de spoorwegen.

Vozdovac Stadium – Servië

Waar: Belgrado
Capaciteit: 5.200

De thuishaven van FK Fozdovac is genesteld bovenop een wnikelcentrum in de hoofdstad van Servië. Op 211 meter hoogte speelt het team daar in de hoogste divisie. Een bizar beeld als je vanaf de grond naar het gevaarte kijkt. Het is trouwens één van de weinige ‘rooftopvelden’ die aan de regels van zowel de Europa- als de Champions League voldoet.

Estádio Municipal de Braga – Portugal

Waar: Braga
Capaciteit: 30.286

Gelegen tegen de helling van de Monte do Castro is het stadion van Sporting Clube de Braga een architectonische parel. Ontworpen door Eduardo Souto Moura die het uitgehakte graniet gebruikte om beton van te maken voor de tribunes en het stadion zo bouwde dat iedereen die geen geld heeft voor een kaartje, gewoon vanaf de heuvel kan kijken. Lekker bezig Eduardo.

Svangaskard Stadium – Faeröer Eilanden

Waar: Toftir
Capaciteit: 6.642

Vanaf het veld kijk je uit op de Atlantische Oceaan en de donkere bergen en heuvels van de eilanden. De voormalige thuishaven van de nationale ploeg is een indrukwekkende plek. Er gaan verhalen de ronde dat een man in een bootje verdwaalde ballen uit het water vist.

Ottmar Hitzfeld Stadium – Zwitserland

Waar: Gspon
Capaciteit: Onbekend

Misschien wel de mooiste plek voor een veld dat we ooit hebben gezien. Als wij bij FC Gspon zouden voetballen dan zouden we niet veel oog voor de bal hebben, wat een uitzicht. Op een hoogte van 2.000 meter is dit het hoogst gelegen voetbalveld in Europa. Bezoekers en spelers moeten met een kabelbaan naar het veld getakeld worden en er wordt kunstgras gebruikt omdat er op die hoogte geen natuurlijk gras kan groeien.

The Float at Marina Bay – Singapore

Waar: Marina Bay
Capaciteit: 30.000

Oorspronkelijk is het drijvende veld gebouwd omdat het Singapore National Stadium werd verbouwd. Nu is er geen specifieke club aan verbonden maar wat is het een plaatje. ’s Werelds grootste drijvende voetbalveld dames en heren.

Reageer op artikel:
De 7 ziekste voetbalvelden ter wereld
Sluiten