De 5 types dronkenlappen die je op elke afterparty tegenkomt

redactie 15 mei 2016 Entertainment

De kroeg gaat altijd te vroeg dicht en de club sluit steevast als het net lachen begint te worden. Elk weekend eindig je wel ergens in een groezelige, met pizzadozen bedekte huiskamer waar je tot voorbij het ochtendlicht de restjes drank uit de kelder opzuipt. Soms zijn die huiskamers van vrienden, broers, neven of collega’s, maar minstens zo vaak eindig je ergens in het huis van een naamloze dude die je diezelfde avond nog lallend tot je BFF hebt verklaard.

Op zo’n afterparty – waar je nóóit een televisie aan moet zetten, want dan valt iedereen binnen no-time in slaap – kom je vaak dezelfde types dronkenlappen tegen. Hier de vijf meest voorkomende die-hards.


1. Ultraholics
Deze figuren voeren een ware kruistocht tegen de nuchterheid en pakken elke kans om zich volledig klem te zuipen. Als je hoort over chronische alcoholisten denk je meteen aan hen.

2. Recent getraumatiseerde figuren
Hun relatie is pas op de klippen gelopen, ze zijn recentelijk ontslagen door hun demonische baas of ze hebben iets anders kuts meegemaakt. Drinken doen ze maar om één reden: de zoektocht naar de onvermijdelijke black-out wanneer ze ’s ochtends met hun schoenen aan op de vloer van de huiskamer ontwaken en een bonzende kop hebben van de kater.

3. Happy drinkers
Hun salaris gaat op aan allerlei soorten drank en of het nu ochtend, middag, avond of nacht is: ze zijn altijd in voor een feestje. Zij zijn het die dansen op de bar, lallend door de straten gaan en deurposten swaffelen nadat ze urenlang beer pong hebben gespeeld.

4. Druggies
Slikken, snuiven, spuiten, roken: wat ze ook op hebben, ze hebben er genoeg van op om onvermoeibaar door te feesten tot het ochtendgloren.


5. Nachtdieren

Deze crew bestaat uit de types die ’s nachts werken (of chillen) en overdag slapen. Soms zijn het luie studenten, maar meestal zijn het barmannen – echte mannen die tantoe energiek zijn, weten hoe ze drankjes moeten mixen en iedereen onder tafel kunnen zuipen. Bonus: in de uren dat zij wakker zijn, is sowieso de helft van de wereldbevolking dronken, dus ze kunnen als geen ander omgaan met extreem bezopen figuren. Als jij kotst, houden zij je haren vast.

Reageer op artikel:
De 5 types dronkenlappen die je op elke afterparty tegenkomt
Sluiten