De 5 mooiste sportmomenten van het afgelopen jaar

redactie 30 dec 2016 Entertainment

Het jaar zit er bijna op, dus kijken wij graag even terug op het sportjaar dat aan ons is voorbij getrokken. Nou, we zijn verwend hoor. Van gouden plakken op de Olympische Spelen (hallo Dorian) tot grandioos succes in de Formule 1 (hi Max). Maar er was meer! Dit zijn wat ons betreft de vijf mooiste en meest memorabele sportmomenten van het afgelopen jaar.

1. Max Verstappen als jongste Grand Prix winnaar ooit
 Max reed zijn rondjes in Toro Rosso, tot hij plots werd overgeheveld naar de grote jongens van Red Bull. Hij had maar een paar rondjes in z’n nieuwe bolide gereden, toen hij in zijn eerste de beste Grand Prix gelijk met de overwinning aan de haal ging in de Formule 1. Als jongste Grand Prix winnaar ooit. Als eerste Nederlander ooit. Liet gedurende het seizoen zien dat dit een toekomstig wereldkampioen is, met de inhaalrace in Brazilië als kletsnat hoogtepunt.


2. Het sprookje van Leicester City

Hoe een gedoodverfde degradatiekandidaat uitgroeide tot de grote plaag van de miljoenenploegen uit Londen en Manchester in de Premier League. Het kampioenschap van Leicester City is wat ons betreft niet alleen een van de mooiste sportmomenten van dit jaar, dit is een van de mooiste sportmomenten van deze eeuw. Op naar de Champions League!


3. Tom Dumoulin en de koninginnenrit in de Tour
Het gebeurt niet heel vaak dat een Nederlander een Tour etappe wint, en als het dan ook nog de koninginnenrit is van de zwaarste wielerronde ter wereld, dan kunnen wij niet anders dan onze helm afnemen en zijn overwinning bij de mooiste sportmomenten van dit jaar scharen. Tom schaarde zich hiermee ook nog eens als vijfde bij de grote mannen die een etappe hebben gewonnen in de drie grootste rondes ter wereld (Vuelta, Giro, Tour).


4. De lachende legend Usain Bolt
De laatste acht jaar is het telkens dezelfde naam die als eerst over de streep komt als de snelste mannen op aarde een stukje gaan rennen. Nooit eerder zagen we iemand in de halve finale van de Olympische Spelen tijdens de sprint lachend de camera inkijken, terwijl hij op z’n sloffen wint. De foto van Cameron Spencer is zonder twijfel de sportfoto van het jaar. Met zijn gouden plakken in Rio bracht hij zijn totaal op negen gouden olympische medailles: dit is zonder twijfel één van de grootste sportmannen aller tijden.


Cameron Spencer / Getty Images


5. Conor McGregor schrijft geschiedenis in de UFC
Het enfant terrible van het MMA werd dit jaar door zijn K.O bij Eddie Alvarez als eerste man ooit kampioen in twee verschillende gewichtsklasses in de UFC. Praatjesmaker to the max, maar wat hebben we dit jaar genoten van The Notorious.

Reageer op artikel:
De 5 mooiste sportmomenten van het afgelopen jaar
Sluiten