De 5 hoogtepunten van Pinkpop 2015

Redactie 16 jun 2015 Entertainment

FHM was afgelopen weekend dankzij Zippo afgereisd naar het verre zuiden om bier te drinken, pretsigaretten te roken (die we aanstaken met de formidabele Limited Edition Pinkpop Zippo lighter) en natuurlijk veel muziek te checken bij Pinkpop. We waren nog nooit op het langstlopende festival van Nederland geweest, dus dat werd wel eens tijd. Het was natuurlijk fucked up dat Dave Grohl een dag van te voren z’n poot brak en daardoor het optreden van de Foo Fighters gecancelled moest worden. Maar hé, er bleef genoeg leuks over. Dit waren onze hoogtepunten, waarbij aangetekend moet worden dat we de vrijdag hebben gemist.Credits: Kensington Facebookpage / pic by Bart Heemskerk

1. Kensington
Lieten met een ijzersterke show zien dat dit dé beste Nederlandse band van dit moment is. Vlammend gitaarwerk, beukend gedrum en groots zangwerk. Bij Kensington krijg je waar voor je geld. Tracks als Home Again, All for Nothing, Streets en War zijn stuk voor stuk meezingtoppers die erin gaan als het eerste koude biertje op een zonnig terras na een dag zwoegen. Als er dan ook nog vlammenwerpers en een confettikanon in de strijd worden gegooid dan is de epicness compleet. Bombastisch optreden van een stadionband met internationale allure.


Credits: 3voor12 / pic by Ben Houdijk

2. Robbie Williams
Men want to be him, women want to be with him. Robbie Williams toonde zaterdagavond aan nog altijd bij de allergrootse sterren van deze planeet te horen. Natuurlijk kan hij putten uit een arsenaal aan hits waar je U tegen zegt. Maar de manier waarop hij het publiek bespeelt is echt genieten. Britse humor, zelfspot. Het was lachen geblazen met Rob. Muzikaal hoogtepunt van de show was de finale met een fraaie Bohemiam Rapsody-cover en instant classic Angels als zwijmelende meezingafsluiter. Een showmaster van de buitencategorie.


Credits: Typhoon Facebookpage

3. Typhoon
De koning, de keizer, de motherfucking admiraal. Met zijn liefdevolle, ritmische sound toverde Typhoon zondagmiddag de grasweide van Landgraaf om in een Caribisch strand, de beukenbomen waren spontaan een stel wuivende palmbomen en ons biertje veranderde in een tropische cocktail. Met zijn Lobi da Basi hiphop in een jasje van hartjes staat hij garant voor een goede party, met Zandloper als ultiem spring en meelalala-liedje. Psst, wij geven kaartjes weg voor zijn intieme Blackstageconcert volgende week woensdag.


Credits: 3voor12 / pic by Jelmer de Haas

4. Fiddlers Green
We hadden er nooit van gehoord, maar dat boeide geen fuck. Dit is springen totdat je niet meer kan, YEAH schreeuwen, je vuist in de lucht gooien en dat allemaal op een gezonde dosis Ierse folksrock. Het Duitse Fiddlers Green bouwde samen met het zeer gretige publiek het grootste feestje van het weekend. Een moshpit bij elk fucking nummer. Zweten geblazen!

5. Biertje!
Het al bijna drie miljoen keer bekeken biervangfilmpje van John Coffey. Nuff said.

Reageer op artikel:
De 5 hoogtepunten van Pinkpop 2015
Sluiten