De 13 lelijkste auto’s aller tijden

redactie 23 feb 2016 Machines

We showen je altijd wel de dikste bakken van de planeet, maar wat zijn nou eigenlijk de lelijkste auto’s die ooit zijn gecreëerd? We doken samen met ikwilvanmijnautoaf.nl de autogeschiedenisboeken in en gingen op zoek naar de draken van de weg. We kwamen tot de conclusie dat deze twaalf in elk geval tot de belabberdste asfaltgedrochten ooit behoren.

1. Fiat Multipla
Tik op Google ‘ugliest car ever made’ in en de eerste drie foto’s zijn van een Fiat Multipla. Nuff said. Oké, ging er in 1999 bovendien vandoor met de bedenkelijke Ugliest Car-award van Top Gear.
 
 

2. Toyota Yaris Verso
Als je het hebt over een rijdend stuk blik, dan kom je al snel uit bij de Toyota Yaris Verso uit 1999.

 

3. Ferrari Enzo
Bloedsnel? Absoluut. Spectaculair? Zeker weten. Exclusief? En of. Maar mooi? Nee.

 

4. SsangYong Rodius
Een auto waar maar liefst zeven personen in kunnen! Dat is handig. Zo kunnen er nog eens drie passagiers extra voor lul worden gezet. Wat the fuck is er misgegaan met die achterkant? Net een rijdende Bijlmerbajesflat.

 

5. BMW i3
Dan heb je een gruwelijke wagen als de i8 gebouwd, krijg je de opdracht om daar het kleine broertje van te maken en dan kom je met dit mormel op de proppen. Ongelooflijk. Dat die designer niet is ontslagen is nog een groter wonder dan de piramides in Egypte.

 

6. Tatra 603
Alsof de tekening verkeerd uit de printer is gekomen en ze dat maar hebben gebouwd. Die voorlampen. Daar schiet je toch spontaan van in de lach?

 

7. Nissan Cube
Veel lelijkere blokjes dan dit hebben we in ons leven niet gezien. Je zou er spontaan je ramen van blinderen zodat andere mensen niet zien dat jij achter het stuur zit.

 

8. Aston Martin Lagonda
Tegenwoordig bouwen ze misschien wel de best uitziende auto’s van allemaal, dat was vroeger wel anders. Kijk maar eens naar de afgrijselijke Aston Martin Lagonda uit 1977.

 

9. Chrysler PT Cruiser
Ziet eruit als een smerige veertiger met een immense bierbuik die zijn eigen stoel heeft bij de plaatselijke ‘Friet van Ome Piet’. Als je hierin mee moet rijden ga je uit schaamte niet achterin zitten, maar liggen.

 

10. Hummer H2
De auto van de zichzelf respecterende rapper in 2003. Grote spinners van velgen erop en je hoorde er helemaal bij. Bij de club van mensen met wansmaak welteverstaan.

 

11. Gumpert Apollo
Als je auto’s maakt onder de naam Gumpert dan mag je al niet te veel verwachten van het design. Die stelling gaat in elk geval op voor de Apollo. Gelukkig gaat ‘ie zo hard (topsnelheid van 360 km/u) dat andere mensen je niet kunnen zien.

12. Citroën Cactus
De auto die lijkt op het voetbalbroekje van een amateurkeeper uit 1996. Zo’n broekje met van die geblokte stukken erin zodat je lekker zacht valt. Zou ons niks verbazen als dit de lievelingsauto van Ed de Goey blijkt te zijn.

13. Pontiac Aztek
Het vervoersmiddel van Walter White in Breaking Bad voordat ‘ie een SRT-8 Challenger kocht van z’n chemische money. Als je een wagen als de Aztec rijdt dan ga je vanzelf wel in drugs dealen. Nog bijzonder dat ‘ie zelf niet verslingerd is geraakt aan de meth.

Reageer op artikel:
De 13 lelijkste auto’s aller tijden
Sluiten