De 15 mooiste muzikale samenwerkingen

redactie 30 sep 2018 Entertainment

Er is zoveel mooie muziek op deze aardbol. Van hartverscheurende ballades tot grootse rocksongs. Artiesten zelf kijken ook wel eens af bij hun concurrenten. Af en toe wordt er weer eens een flinke claim uitgedeeld. Gelukkig zijn muzikanten ook weleens collegiaal en ontstaat er een vette samenwerking. Wij hebben de 10 mooiste muzikale samenwerkingen voor je op een rijtje gezet en er zitten een paar hele verrassende tracks tussen. Kijk, luister en geniet!

Mick Jagger, Bono en Fergie – Gimme Shelter

Dit is kicken. Het moment dat Mick Jagger dansend het podium opkomt is op zich al historisch. Samen met U2’s Bono en de uithalen van Fergie is dit toch wel epic.

Bruno Mars en The Red Hot Chili Peppers – Give it Away

Ze speelden samen tijdens de finale van de Super Bowl. Je gaat er bijna zelf nog van mee springen. Het zijn allebei artiesten met een funky sound, dat matcht behoorlijk goed on stage. Een grote bowl van energie.

Kanye West, Rihanna, Kid Cudi en Fergie – All of The Lights

Alleen de intro van dit liedje is al wonderschoon.  Het ontaard zich in een heftige song met een scherpe tekst en een bende synths.  Een fijne samenwerking met meer dan 194 miljoen views op YouTube. Respect.

David Bowie en David Gilmour – Comfortably Numb

David Bowie was te gast bij Pink Floyd gitarist David Gilmour. Zijn bijzonder stem geeft het lied een compleet nieuwe dimensie.

Eminem and Dr. Dre – Forget About Dre

Dit is toch wel een harde track van deze twee hip-hoppers. Ook wel een van de ‘hottest jams of all times’ genoemd. Wij sluiten ons daar bij aan.

Pearl Jam en Neil Young – Keep On Rocking In the Free World

Deze classic klinkt al vet als Pearl Jam het speelt. Natuurlijk is het nog veel leuker als de schepper van het lied onverwacht het podium bestijgt. De gitaarsolo’s vliegen je om de oren en dat is lekker zeg.

Daft Punk, Pharell Williams en Nile Rodgers – Get Lucky

Deze knijter van een hit was niet weg te slaan van de radio. De fijne combinatie leverde het funky Get Lucky op. Stiekem blijft dit toch wel een hele chille samenwerking.

Vreemde Kostgangers – Scheiding

Natuurlijk moet er ook even een oer-Holland’s product in dit lijstje. En dit is iets waar we echt trots op mogen zijn. Henny Vrienten (Doe Maar), George Kooymans (Golden Earring) en Boudewijn de Groot gingen twee jaar lang op tour als supergroep en dat klinkt fijn zeg. Leuke tekst ook.

Michael Jackson en Eddie van Halen – Beat It

Natuurlijk mag Michael Jackson niet ontbreken in dit lijstje. Deze live-uitvoering van Beat It met de snoeiende gitaren van Van Halen is volgens ons een van de mooiste samenwerkingen uit de ’80’s. Wel een beetje jammer van het beeld.

Keith Richards en Aretha Franklin – Jumpin’ Jack Flash

Helaas is Aretha een paar weken geleden overleden, gelukkig leven haar liedjes voort. In de jaren ’80 zong zij de Stones-classic Jumpin’ Jack Flash. En oef, wat klinkt haar stem hier geweldig zeg. Legend.

Foo Fighters en Rick Astley – Never Gonna Give You Up

Dit is misschien wel de meest vreemde combinatie van deze lijst. Maar hoe vet is het dat 80’s legende Rick Astley oftewel ‘bad ass motherfucker’ het podium opkomt en zijn grootste hit samen met de Foo Fighters zingt. Klinkt best lekker ook met al dat gitaargeweld.

Prince, Tom Petty, Steve Winwood en Jeff Lynne – While My Guitar Gently Weeps

Dit is fenomenaal. Het origineel van de Beatles is natuurlijk al fantastisch, maar dit is wel heel erg episch. De gitaarsolo van Prince is buitenaards.

Queen, Elton John en Axl Rose – Bohemian Rhaposdy

Ter ere van Freddy Mercury werd er een groot concert georganiseerd. De zanger himself was een jaar daarvoor overleden aan de gevolgen van aids. Deze bijzondere combi laat onze muziekharten harder kloppen. Man, wat mooi.

Paul McCartney en Bruce Springsteen – I Saw Her Standing There en Twist & Shout

Zet Paul McCartney naast Bruce Springsteen en je hebt gegarandeerd vuurwerk. Samen spelen ze twee oude Beatles-classics. Deze twee gasten moeten samen eens een plaat gaan maken. Of op tour gaan. Dan komen wij sowieso kijken.

Mark Knopfler, Sting, Phil Collins en Eric Clapton – Money For Nothing

De gitarist van de Dire Straits heeft een paar muziekgiganten uitgenodigd om lekker potje te jammen op het podium. Terecht dat deze video 37 miljoen keer is bekeken. Dit is onvervalste rock ‘n roll.

The Traveling Wilburry’s – Handle With Care

De grootste muzikale samenwerking die ooit heeft plaatsgevonden. Deze supergroep heeft nooit live opgetreden, maar wel 2 fantastische albums gemaakt. De groep bestond uit Bob Dylan, George Harrison (The Beatles), Jeff Lynne, Roy Orbison en Tom Petty.

 

Reageer op artikel:
De 15 mooiste muzikale samenwerkingen
Sluiten