De 10 allerengste dragrace crashes laten ons roepen om onze moeders

redactie 27 okt 2018 Machines

Wie speelde er als kleine gup nou niet met Hotwheels. Scheuren tegen je kleine zussie op een zelfgemaakte speelgoedbaan en jij moest en zal van haar winnen. Zij dan huilend naar je mams en voor straf moest je dan je autootjes een dag inleveren. Een nare tijd. Bij dragrace lijken de Hotwheels tot leven te komen. De auto’s bij dragrace zijn de snelst accelererende raceauto’s in de wereld. Ze kunnen op het korte stukje wegdek op snelheden komen van zo’n 450 kilometer per uur. Gaat dat altijd goed? Nee, natuurlijk niet. 

Dragrace is een hele bijzonder tak van motor- en autosport waarbij twee bazen vanuit stilstand tegen elkaar rijden over een korte afstand van meestal 402 meter of 201 meter. De winnaar mag vervolgens door naar de volgende ronde. Je hebt meerdere soorten klassen en types dragrace. Ook in Nederland kun je aan dragracen doen.

Alles voor de vrouw

De sport ontstond in Amerika als stoplichtsprintjes. Wie herinnert zich nou niet zulke scenes uit Amerikaanse films. Je maten uitdagen op het asfalt om te  kijken wie er als eerste bij het volgende stoplicht is. De winnaar mag daten met de hoofd-cheerleader. Ja, dan mag je inderdaad alles op alles zetten.

Zonder kleerscheuren

In deze schokkende video kijken we terug op de 10 allerengste crashes vanaf 2000. Het citaat op 2 minuut 12 vat de hele bende mooi samen: “GODDAMN MY PENIS!!” Ongelooflijk ook hoe de meeste coureurs zonder kleerscheuren uit de autowrakken klimmen. Een goede roll cage is het halve werk toch.

 

 

Reageer op artikel:
De 10 allerengste dragrace crashes laten ons roepen om onze moeders
Sluiten