Dakloze vindt 300.000 euro op het vliegveld van Parijs en is van de aardbol verdwenen

Redactie 14 dec 2017 Entertainment

Van geen dak boven je hoofd en platzak naar 3 ton vinden in de buurt van een vuilnisbak. Vorige week vrijdag heeft een dakloze een sappig appeltje voor de dorst gevonden en ging er vandoor met 300.000 euro. De man in Parijs maakte het tegenovergestelde mee van de bekende Telfort reclames en heeft zichzelf daarmee een aardig belegde boterham verschaft.

Op dezelfde dag aan het eind van de middag gingen op de luchthaven Charles de Gaulle alle toeters en bellen af bij geldtransportbedrijf Loomis. Als de oorzaak van de alarmbellen, zag het personeel dat de deur naar een kluis boordevol cash niet op slot zat. Wat ze aantroffen was een tekort aan enkele honderdduizenden euro’s. Na het bestuderen van de camerabeelden zag de Franse blauwe petten brigade een verloederde man rond de vijftig, die in de buurt van de vuilnisbakken aan het rondsnuffelen was.

Vermoeid van de zoektocht naar enkele kruimels aan eten, zocht de zwerveling een momentje van rust tegen een deur in de buurt. Tot zijn eigen verbazing viel deze open en de schattocht was geopend. De man liep naar binnen om in een korte tijd weer naar buiten te komen met een volle smile op zijn gezicht een fortuin in twee tassen. Sinds dat moment is de gelukkige schatzoeker van de aardbodem verdwenen.

In het kantoor achter de openvallende deur heeft de landloper wel een koffer achter gelaten, maar zonder enige aanwijzing waaruit de Franse dienders zijn identiteit kunnen achterhalen. Een anonieme bron zegt dat de geluksvogel optimaal geprofiteerd heeft van een ‘toevallige samenloop van omstandigheden’. De dakloze man zal er met deze riante kerstbonus tijdens de aankomende feestdagen warmpjes bij zitten.

Foto: Wikimedia

NOS

Reageer op artikel:
Dakloze vindt 300.000 euro op het vliegveld van Parijs en is van de aardbol verdwenen
Sluiten