Uit onderzoek blijkt dat je van curry slimmer en vrolijker wordt

Redactie 30 jan 2018 Entertainment

Zit je een beetje in een dip en ben je wat vergeetachtig? Koop dan nu voor een jaarvoorraad aan curry. Onderzoek wijst uit dat dit gele goedje je minder vergeetachtig maakt en je humeur verbetert. Wij hebben al een aantal potjes gekocht voor onze baas.

De lichte kleur van curry zorgt dat je beter in de stemming bent. Wij zien liever een mooie vrouw dan een potje curry, maar het is het proberen waard. Tevens bevordert de specerij je hersenen en raak je minder snel vergeetachtig. Dit blijkt uit een groot onderzoek door American Journal of Geriatric Psychiatry.

Het viel een aantal onderzoekers op dat in de landen India & co minder vaak mensen met Alzheimer hebben. De slimme mannetjes namen de proef op de som en verzamelden een aantal proefkonijnen en het resultaat was verbijsterend.

gif - Find & Share on GIPHY

 

In totaal testten de onderzoekers 40 mensen in de leeftijdscategorie 50-90 jaar die kampten met milde geheugenproblemen. Zij moesten twee keer per dag 90 milligram curry innemen en dat 18 maanden volhouden. Wij hopen dat deze mensen curryverslaafd zijn , want elke dag zoveel specerijen innemen, no thanks.

Kerrie

Uiteindelijk zagen de slimmeriken uit PET scans (hersenen) dat hun geheugen met 28% was verbeterd. Zij zaten ook nog eens beter in hun vel, wat curry allemaal niet met je doet. De onderzoekers willen nog graag een follow-up onderzoek doen en hopen dat er dan meer curryproevers willen meedoen. Zo kunnen ze misschien een cure of verbetering voor Alzheimer vinden. Dat zou helemaal fantastisch zijn. Het is ook beter voor je humeur, dus zijn we dan in 2025 af van die depressieve collega’s? Wij hopen het in ieder geval.

Alsjeblieft, om weer wat vrolijker te worden op deze dinsdag, een ode aan curry. We worden toch zo ontzettend vrolijk van deze twee currylovers. May the curry be with you!

Reageer op artikel:
Uit onderzoek blijkt dat je van curry slimmer en vrolijker wordt
Sluiten