Crowdfundingsactie moet ex-zwemparadijs Tropicana nieuw leven in blazen

redactie 30 sep 2015 Entertainment

Ken je Tropicana nog? Je weet wel, dat zwemwalhalla van Rotterdam waar je van vele glijbanen af kon roetsjen en je je vriendinnetje voor het eerst een natte vinger haalde in een bubbelbad. Sinds 2010 is het zwembad gesloten en ligt het er verlaten bij. Maar als het aan twee Rotterrrdamse ondernemers ligt komt daar spoedig verandering in.

Onlangs werd duidelijk dat zij het zwembad uit 1988 grondig willen renoveren. In totaal zijn daar zo’n 14 miljoen euromuntjes voor nodig. 11 daarvan moeten geleend worden van banken, terwijl de overige 3 miljoen uit een crowdfundingsactie moet worden opgehaald. Om te doneren moeten mensen wel minimaal honderd euro de neus lappen. Wat je daar voor terugkrijgt is ons nog onbekend. Een jaar lang gratis zwemmen? Altijd shotgun op elke glijbaan? Geen idee. Het lijkt ons niet zo’n sterk uitgangspunt voor een crowdfundactie.

Begin volgend jaar zou de renovatie al van start moeten gaan. Tot die tijd wordt het voormalige tropische spetterfestijn gebruikt voor tijdelijke horeca. Voor die tijd lag het zwembad er verlaten bij zoals fotograaf Rutger Geerling enkele jaren geleden op de gevoelige plaats vastlegde.

In die bedorven staat is het nog altijd een goeie locatie voor een party tot diep in de ochtend.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

Beeld: Rutger Geerling

Reageer op artikel:
Crowdfundingsactie moet ex-zwemparadijs Tropicana nieuw leven in blazen
Sluiten