Met deze helm heb je ogen in je achterhoofd dankzij 360 graden-camera

Redactie 4 nov 2017 Machines

De motorrijder is zo’n beetje de meest gevaarlijke verkeersdeelnemer van allemaal. Er is wel eens uitgerekend dat motorrijders 25 keer meer kans hebben om dood te gaan in het verkeer dan autorijden. 25 keer. Dat is nogal wat. Daarom juichen wij elk initiatief die een poging doet dat aantal te verminderen toe. Helmen, als de CrossHelmet. 

De CrossHelmet geeft je ogen in je achterhoofd, dankzij de ingebouwde 360 graden camera. Doordat het in een heads-up display wordt getoond, hebben de motorrijders opeens ook de beschikking over een achterruitkijkspiegel en zo altijd zicht op wat er achter hen gebeurt.

Naast een 360 graden-camera heb je ook de beschikking over navigatiesysteem, CrossSound Control waarmee je omgevingsgeluid kunt reduceren naar de wensen van de motorrijder en kun je je CrossHelmet connecten met je telefoon. In september ging de Kickstarter van start en zoals dat gaat bij goede ideeën, werd het doel van 100.000 dollar ruimschoots behaald door een kleine 350K op te halen. In 2018 moeten de eerste exemplaren afgeleverd worden. Meer info kun je vinden op crosshelmet.com.

Reageer op artikel:
Met deze helm heb je ogen in je achterhoofd dankzij 360 graden-camera
Sluiten