Internetklassieker: De Crichton Leprechaun

redactie 18 mrt 2019 Entertainment

Gisteren was Saint Patrick’s Day en dat deed ons op de redactie weer even terugdenken aan deze internetklassieker: de Crichton Leprechaun. Chrichton, een buurt in het stadje Impact gelegen in de Amerikaanse staat Alabama was toen in rep en roer vanwege het spotten van een Leprechaun, het mythische kaboutertje uit de Ierse folklore.

Het is een chaos van jewelste in Crichton. De video is gevuld met excentrieke types die hun theorieën delen over wat de leprechaun kon zijn. ‘Could be a crackhead that got home to the wrong stuff!’ Ook is er een gast die een speciale fluit heeft om de leprechaun te lokken.

Het echte verhaal

YouTuber wavywebsurf heeft afgelopen november nog een video uitgebracht waarin hij op onderzoek ging naar het ware verhaal. In de video komen onder andere beelden voorbij van de man met de fluit bij Tosh.O. Hij vertelde dat een oud vrouwtje tegen hem zei dat ze een leprechaun in de boom zag. Hij en zijn vrienden zagen het ook en vervolgens verspreidde het verhaal zich als een lopend vuurtje. Ook zijn er opnames van een radioshow, ze ontdekten dat het waarschijnlijk een lilliputter was die een leprechaun-pakje aantrok en in een boom was geklommen:

 

Reageer op artikel:
Internetklassieker: De Crichton Leprechaun
Sluiten