Crash Bandicoot is terug in de N Sane Trilogy

Redactie 4 jul 2017 Entertainment

Meer dan twintig jaar geleden maakten we kennis met Crash Bandicoot. Het gekke oranje beest werd gelanceerd op de grijze PlayStation en samen vormden ze een mooi duo. Crash Bandicoot werd synoniem voor de coolheid die PlayStation wilde uitstralen. Hij was rebels en een beetje gek. Bovendien waren de games waarin hij schitterde tof om te spelen.

Vandaag de dag is Crash niet meer wat hij ooit was. Het is zo’n typische vergeten gameheld, die voornamelijk bij de oudere gamer nog voor nostalgische gevoelens zorgt. Hopelijk komt daar verandering in met de komst van de Crash Bandicoot N Sane Trilogy, die nu beschikbaar is op de PlayStation 4. Het betreft de heruitgave van de eerste drie games zoals die vroeger op de goede oude PlayStation verschenen. Het resultaat is een game die je zowel vermaakt als een tijd zoet houdt.

Gameplay staat als een huis

De belangrijkste reden dat we enthousiast zijn over deze trilogie is te vinden in het feit dat de game gewoon uitstekend speelt. Dit is een titel waar je gewoon gelijk in kunt springen, omdat alles heel duidelijk is. Geen gedoe met een eerste level waarin de game je allemaal rare dingen probeert uit te leggen, maar gewoon de controller pakken en gaan. Dat betekent overigens niet dat de game simpel is. Zeker wanneer je de eerste paar levels hebt voltooid zal je merken dat de game behoorlijk pittig is, waardoor je meerdere keren het loodje gaat leggen. Dat is overigens geen ramp. De ontwikkelaar heeft namelijk zijn uiterste best gedaan om er voor te zorgen dat wanneer je een fout maakt, de schattige Crash op een komische manier eraan gaat. Op die manier kun je door een pijnlijke dood alsnog lachen.

Muziek maakt je vrolijk

Sowieso is de Crash Bandicoot N Sane Trilogy een titel waar je gewoon vrolijk van wordt, mede dankzij de uitstekende soundtrack. De vrolijke beats en deuntjes passen perfect bij het luchtige karakter van de titel en samen vormen ze een uitstekend geheel. Voordat je het door hebt zitten nummers volledig in je kop en kom je er niet meer vanaf. En dat is in dit geval totaal geen straf.

Enorm veel levels om te ontdekken

Tot slot is de Crash Bandicoot N Sane Trilogy een titel die op het gebied van kwantiteit hoge ogen gooit. Met drie volledige games krijg je meer dan zestig levels om mee los te gaan. Dat alleen al is iets om je op te verheugen. Maar als je dan bedenkt dat je die levels meerdere malen kunt spelen om alle geheimen te ontdekken en dat je daarna nog kunt proberen om alles supersnel te doen in de Time Trial-modus, dan weet je dat je een game hebt waar je je vele, vele uren mee kunt vermaken.

Reageer op artikel:
Crash Bandicoot is terug in de N Sane Trilogy
Sluiten