Conspiracy: ‘De laatste 22 jaar van The Simpsons is niet echt gebeurd!’

luc 13 feb 2015 Entertainment

Deze theorie komt voort uit de gedachten van reddit gebruiker Hardtopickaname. Hij stelt dat Homer de afgelopen 22 jaar van de show in een coma ligt, en dat alles wat er is gebeurd sinds, uitsluitend plaatsvind in zijn hoofd. Wat zijn zijn argumenten dan? Hij beweert dat in oktober 1992, in de aflevering “Homer the Heretic” zich een scène afspeelt waarin Homer met God praat.

Vervolgens quote hij de volgende conversatie:

Homer: God, I gotta ask you something. What’s the meaning of life?
God: Homer, I can’t tell you that.
Homer: C’mon!
God: You’ll find out when you die.
Homer: I can’t wait that long! God: You can’t wait six months?
Homer: No, tell me now!
God: Well, OK. The meaning of life is…

Zes maanden later, in april 1993, in een aflevering getiteld: “So It’s Come to This: A Simpsons Clip Show”

In deze aflevering komt Homer in het ziekenhuis en in een coma terecht, nadat een exploderend bier blikje (grap van Bart) het hele huis opblaast. Op het allerlaatste moment schrikt Homer dan toch wakker, waarna hij Bart begint te wurgen. Hardtopickaname is echter van mening dat dit herstel te plotseling was en dat Homer nooit uit de coma is geraakt en dat alles vanaf dit punt zich afspeelt in Homer’s verbeelding.

Hij ligt toe: “This is why the characters don’t age. Homer remembers Bart, Lisa, and Maggie as 10, 8, and 1 year old, so they will always appear that way in his dreams. He is subconsciously aware of time passing, so his mind will often “update” his memories so that the year they occurred matches up with the age he thinks he is (eg. That 90’s Show contradicting other flashback episodes).”

Om zijn theorie te gronden, wijst hij op de tonale verschillen in plots voor en na de ‘coma’ aflevering. Ervoor, waren de plots meer gegrond, zoals Lisa die een oogje op haar leraar had en de relatie problemen van Homer en Marge. Na de aflevering zie je Homer door de ruimte reizen, krijgt Marge een borstvergroting, schiet Maggie Mr. Burns neer en gaat Homer voor superboef Hank Scorpio werken.

De reddit auteur gelooft dat deze fantasievolle narratieve twisten het gevolg zijn van Homer’s overactieve verbeelding ‘zonder restricties van de echte wereld.’ Daarnaast suggereert hij dat de eindeloze stroom van gastoptredens van beroemdheden in de show van de afgelopen 20-plus jaren het bewijs zijn van Homer’s onbewuste staat. Mensen die in coma liggen, kunnen soms horen wat mensen in dezelfde kamer zeggen. Terwijl Homer niet fysiek zou reageren, zou zijn geest die informatie opgenomen hebben en in zijn dromen verwerkt hebben.

Hier zie je Lady Gaga.

De auteur komt nog even terug op Homer’s originele gesprek met God, waarin hij de mening van het leven bevraagt. Hardtopickaname vermoedt dat de betekenis van Homer’s leven was om te entertainen. Interessante theorie! Wat denken jullie ervan?

Reageer op artikel:
Conspiracy: ‘De laatste 22 jaar van The Simpsons is niet echt gebeurd!’
Sluiten