Conclusie uit onderzoek van FHM: ‘Nederlandse man is ware gentleman’

Redactie 18 mrt 2015 Entertainment

Afgelopen zondag hebben wij in samenwerking met de cupido’s van Lexa.nl een paar vragen op jullie afgevuurd omtrent eerste dates met meisjes. Vragen waar jullie massaal gehoord aan hebben gegeven. Liefst 6.108 mannen deden mee aan het onderzoek, waarvoor onmetelijk veel dank. De belangrijkste conclusies? Komen ze aan!

Nederlandse man betaalt massaal de volle rekening op eerste date
Wie moet er nou betalen op zo’n eerste date. Mannen, vrouwen of splitten? Nou mannen, we blijken een hoffelijk volk, want liefst 86% geeft aan de rekening voor zijn rekening te nemen op de eerste date. 14% is van mening dat de rekening prima gedeeld kan worden. Exact niemand laat de vrouw haar portemonnee trekken om te lappen. Wat nou gierige Hollanders?

Man bereid flink wat euro’s neer te leggen op een eerste date
Maar klopt dat ook als we kijken naar hoeveel geld zo’n eerste date mag kosten? Ja! Een vijfde (20%) van de Nederlandse mannen is bereid 100 euro of meer te betalen voor een eerste date. De meeste mannen willen tot 60 euro gaan, 35% van de mannelijke respondenten beantwoordde deze vraag met 60 euro. 30% wil niet meer dan 40 euro betalen, terwijl 15% maximaal 20 euro wil betalen voor een eerste afspraakje.

Toch niet zo aantrekkelijk? Dan maken we er maar het beste van
Stel, ze blijkt toch niet zo godsgruwelijk aantrekkelijk als op die ene nacht in die donkere discotheek of op haar internetfoto’s. Hoe gaan we daarmee om? Hartstikke netjes, zo blijkt uit ons onderzoek. 85% van de respondenten maakt er het beste van als haar uiterlijk blijkt tegen te vallen. 11% maakt het allemaal niet uit en gaat alsnog vol voor de homerun. Slechts 1% verzint een smoesje en peert ‘m, terwijl 3% eerlijk zegt dat het niks wordt en op die manier afscheid neemt.

Seks op de eerste date?
Hoe kijken we aan tegen een potje rampetampen op afspraak numero uno? Wel, 65% geeft aan dat als de mogelijkheid er is, men deze zeker niet af zal slaan. Oftewel: als de vrouw game on is, dan is 65% van de guys dat ook. 27% vindt zoenen oké, maar wil liever nog wel even wachten voordat hij overgaat op een partij stomende seks. 5% houdt intimiteiten met de vrouw het liefst in z’n geheel op afstand op de eerste date, terwijl 1% alles maar dan ook alles in het werk stelt om vanavond nog van bil te kunnen.

Waar nemen we de vrouw mee naartoe?
Alright, na de nodige appjes is het je eindelijk gelukt om haar zover te krijgen voor een date in real life. Klasse! Maar dan moet je nog wat verzinnen waar je haar mee naartoe neemt. Het merendeel van de mannen, een derde aka 33%, spreekt het liefst af in de kroeg terwijl 31% haar het liefst mee uit eten neemt. 15% spreekt toch het liefst thuis af, om aldaar een film te kijken (knipoog) of voor haar te koken. 9% voelt er meer voor om echt iets te ondernemen, zoals bowlen, karten of poolen. 7% gaat voor een klassieke bioscoopdate. De overige 5% gaat het liefst aapjes kijken in de dierentuin, chillen op een concert of housen op een festival.

Wat vindt de hoofdredacteur van FHM hiervan?
‘Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat we beleefd, hoffelijk en hartstikke genereus zijn. We betalen voor de vrouw, kijken niet op een eurootje meer of minder en zetten niet gelijk alles op alles om met haar in bed te belanden. Eigenlijk zijn wij echte gentlemen, en dat is best iets om trots op te zijn.’ aldus een tevreden Chris Riemens, hoofdredacteur van FHM.

Eerste dates in de praktijk brengen? Bij Lexa.nl barst het van de knappe vrouwen die zin hebben om met jou af te spreken. Schrijf je nu hier gratis en en scoor die date!

Reageer op artikel:
Conclusie uit onderzoek van FHM: ‘Nederlandse man is ware gentleman’
Sluiten