Concept van de nieuwe bolide van Red Bull Racing is gruwelijk

Redactie 17 okt 2017 Machines

Max Verstappen is met een overwinning in Maleisië en een tweede plek in Japan bezig om zich te revancheren van zijn teleurstellende seizoen vol met ongelofelijk veel pech. De jonge Red Bull-coureur is vastbesloten om het seizoen positief af te sluiten. Zo chauvinistisch als we zijn in ons landje en met het einde van het seizoen 2017 in zicht, kijken we dus met goede hoop en vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. Gaat Verstappen strijden om het wereldkampioenschap?

Die vraag kunnen we nog niet beantwoorden, want daarvoor zullen we moeten afwachten wat de wintertests in Barcelona aan het licht zullen brengen. Wie heeft het best zijn huiswerk gedaan in de winter, en wie verschijnt er dus als sterkste aan de start in de eerste race in Melbourne. Maar dat wil niet zeggen dat weA niet vast de geruchtenmolen kunnen aandraaien en erop los kunnen speculeren over de splinternieuwe Formule 1 bolides van 2018.

Eindelijk is Verstappen dan ook verlost van de RB13 die hem zoveel pech heeft bezorgd. Het ongeluksgetal is dus geen fabeltje. Gelukkig stak er vorig jaar op het circuit van Singapore vlak voor de Red Bull neus van Verstappen een hagedis over en geen zwarte kat. Voor volgend jaar is al bekend dat de foeilelijke ‘Halo’ op de nieuwe bolides geplaatst zal worden en Aston Martin als naamsponsor gaat fungeren voor Red Bull Racing. De RB14 staat dus de nodige aanpassingen te wachten. Colorsponge kroop daarom achter de tekentafel en kwam met een conceptversie voor de nieuwe Formule 1 auto van Max Verstappen en Daniël Ricciardo.

Het eindresultaat mag en zijn, beide nieuwe elementen hebben een prominent aandeel gekregen in het ontwerp. Het blauw van Red Bull is ingeruild voor het Britisch Racing Green, kenmerkend voor veel Aston Martin modellen, en natuurlijk is de cockpit voorzien van de ‘Halo’. De waanzinnige styling, volledig in stijl van het Engelse automerk, maakt het toevoegen van de lelijke cockpitbescherming nog enigszins goed. Laten we hopen dat ontwerpafdeling bij Red Bull onder leiding van Adrian Newey op heeft gelet, en dit waanzinnige ontwerp meeneemt in de plannen voor 2018.

Foto’s: Colorsponge

Manners

Reageer op artikel:
Concept van de nieuwe bolide van Red Bull Racing is gruwelijk
Sluiten