Clint Eastwood maakt comeback in bloedstollende maffiafilm

redactie 8 okt 2018 Entertainment

Clint Eastwood denkt nog lang niet aan stoppen. Voor het laatst zagen we hem in de film Gran Torino. Volgend  jaar kunnen we onze acteerheld weer op het witte doek zien in The Mule. We hebben diep respect voor deze man, dan ben je 88 jaar en doe je nog effe een stoere rol in een dikke film. We hebben vandaag op de redactie geen petjes op, maar in onze gedachten doen we honderden petjes af voor good old Eastwood. 

Clint is net als goede wijn, met de jaren wordt hij beter.  Daar is deze spiksplinternieuwe trailer het levende bewijs van. The Mule vertelt het waargebeurde verhaal over Tweede Wereldoorlog-veteraan Earl Stone. Deze pittig eenzame man zit diep in de shit door allerlei geldproblemen. Om toch weer een beetje money in the pocket te krijgen gaat hij aan het werk als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Het gaat zelfs zo lekker dat hij er handlanger bij krijgt, die hem behoorlijk in de gaten begint te houden. Daarnaast krijgt een DEA-agent hem in het vizier. Deze agent wordt gespeeld door Bradley Cooper, ook geen onbekende in film-land. De geldproblemen van de veteraan liggen nu ver in het verleden, maar hij krijgt er aantal flinke problemen bij. Het blijkt dat beslissingen van vroeger ook in het heden voor troubles kunnen zorgen. Dat is maar goed ook, zo wordt de film nog een stukje spannender. Earl Stone wordt geconfronteerd met zijn verleden, en ook de gasten van Mexicaanse drugskartel zijn niet de makkelijkste jongens.

Nog effe geduld

Hoewel de Amerikaanse première al op 14 december is, moeten wij Nederlanders nog even wachten op The Mule. De verwachting is dat de film pas vanaf 7 maart 2019 in de bioscopen in Nederland te zien is. Nog effe geduld dus. Gelukkig heeft Eastwood een omvangrijk oeuvre. Pak American Sniper of Million Dollar Baby er weer eens bij. Het blijven pareltjes.

Reageer op artikel:
Clint Eastwood maakt comeback in bloedstollende maffiafilm
Sluiten