Claire Underwood grijpt de macht in laatste seizoen van House of Cards

Redactie 6 mrt 2018 Entertainment

House of Cards nadert zijn einde. Dat is aan de ene kant spijtig, want het is een van de beste series van de zeroes, maar aan de andere kant is het ook wel goed zo, want waarom zou je maar door- en door- en doorgaan. Het zesde en laatste seizoen is nu in de maak, dat verder zal gaan zonder Kevin Spacey aka Frank Underwood. 

Na de beschuldigingen over seksueel wangedrag van Kevin Spacey werden de opnames van House of Cards stilgelegd door Netflix, daarnaast werd er een onderzoek ingesteld naar de hoofdrolspeler. Al snel bleek dat Netflix de acteur niet in genade aan zou nemen, zeker niet nadat uit het onderzoek naar voren is gekomen dat Kevin Spacey ook op de set van House of Cards zich niet heel netjes heeft gedragen. Exit Kevin Spacey.

Spijtig, zeker omdat Kevin Spacey een begenadigde rol speelde in House of Cards. Maar laten we niet vergeten dat hij ook zo kon functioneren dankzij Claire Underwood, gespeeld door Robin Wright. De stille kracht achter House of Cards. Nu Frank Underwood uit de serie is geschreven, ligt alles open voor de spotlights op president Claire Underwood. “We’re just getting started”, zegt de kille zakenvrouw. Gevolg door een ‘Hail to the chief!’.

De beurt is aan Claire Underwood

Dat Claire de macht grijpt is op zich geen verrassing, want hier werd gedurende de afgelopen twee seizoen al langzaam naartoe gewerkt. *Spoiler alert* Zo eindigt het laatste seizoen met Claire die een telefoontje van Frank wegdrukt waarna ze in de camera kijkt en zegt: “My turn”.

Natuurlijk is het verdwijnen van Kevin Spacey een aderlating, maar het geeft tegelijkertijd anderen de ruimte om te excelleren. Gezien de vorige vijf seizoenen zal het zesde en laatste seizoen eruit gaan met een keiharde bang. Aankomende herfst is het laatste seizoen van House of Cards te bewonderen op Netflix.

Reageer op artikel:
Claire Underwood grijpt de macht in laatste seizoen van House of Cards
Sluiten