De Nederlandse Deltawerken worden toegevoegd aan Civilization VI

redactie 21 nov 2018 Entertainment

Als je denkt dat Piet Paulusma al kutweer kan voorspellen, dan heb je de nieuwe uitbreidingsset van Civilization VI nog niet gezien. De beroemde strategiegame krijgt hierdoor namelijk te maken met klimaatverandering. Wij als Nederlanders kunnen even glimmen van trots, want onze Deltawerken gaan een rol spelen in dit vette uitbreidingspakket.

Gathering Storm is het tweede grote uitbreidingspakket voor de game. In deze uitbreiding draait het allemaal om de klimaatverandering en rampen. Zo krijg je te maken met een allerlei ellende zoals: droogtes, tornado’s, heftige stormen en vulkaanuitbarstingen. Daarnaast zitten er ook nieuwe nieuwe samenlevingen en wonderen in deze nieuwe set. De klimaatveranderingen leveren behoorlijk wat gevaar op. Hoe ga je om met de poolkappen die in de zee verdwijnen? Het zal de spelers niet gemakkelijk worden gemaakt, maar eigenlijk is dat alleen maar tof. Het is nu extra belangrijk om een chill plekje te kiezen voor het stichten van een nederzetting. Deze moet je in de uitbreiding trouwens ook van stroom voorzien.

In de trailer zien wij de Oosterscheldekering. Het is een van de belangrijkste schakels van de Deltawerken. Door de watersnoodramp van 1953 werd er begonnen met het bouwen van de Deltawerken. In 1986 was de gigantische Oosterscheldekering af.  De afgelopen 27 jaar zijn de schuiven maar liefst 27 keer naar beneden gegaan. Deze schuiven zorgen ervoor dat er geen water uit zee de Oosterschelde binnenkomt. Het is maar goed dat deze stormvloedkering er is, de zee is namelijk niet zo genadig.

Het uitbreidingspakket Gathering Storm verschijnt op Valentijnsdag, 14 februari 2019 voor op de pc.

 

 

Inside Gamer

Reageer op artikel:
De Nederlandse Deltawerken worden toegevoegd aan Civilization VI
Sluiten