Chinese vaas t.w.v. 16 miljoen euro gevonden in oude schoenendoos op zolder

Redactie 13 jun 2018 Entertainment

Tijd om de kelder en je zolder weer is goed door te spitten en te kijken in elk hoekje en gaatje. Wie weet vind je wel iets van onschatbare waarde. Dat gebeurde een man in Frankrijk, hij vond in een oude schoenendoos op zolder een Chinese vaas die uiteindelijk verkocht werd voor een bedrag van 16,2 miljoen euro. Een leuk extraatje voor wanneer je de zolder is een keer op ruimt.

Het voorwerp werd naar het veilinghuis Sotheby gebracht. Zij hebben nog nooit eerder meegemaakt dat er zo een hoog bedrag werd neergeteld voor een enkel voorwerp. De vaas werd uiteindelijk verkocht voor 16,2 miljoen euro terwijl de waarde geschat werd op 500.000 tot 700.000 euro.

Uit de tijd van keizer Qianlong

De vaas is 30 centimeter hoog en stamt af uit de tijd van Keizer Qianlong in de 18e eeuw. De porseleinen vaas bevat sierwerk waar we dieren zien zoals vogels en herten. Olivier Valmier is de specialist Aziatische kunst uit Sotheby Parijs die het voorwerp in waarde mocht schatten. Hij vertelde dat de verkoper van het product de trein was in gestapt met de Chinese vaas gewoon onder zijn arm. De man vond de vaas op zolder in zijn huis op het platteland. Hoe het daar terrecht is gekomen is niet bekend.

Olivier Valmier

“Toen we de doos op mijn bureau openden, vielen onze monden open van verbazing over de schoonheid van het object. Het is een groot kunstwerk. Het was alsof we zojuist een Caravaggio hadden ontdekt” zei Olivier Valmier tegen de BBC.

De Chinese vaas is uiteindelijk voor een bedrag van maar liefst 16 miljoen euro verkocht, de nieuwe eigenaar van de vaas wil niet bekend worden. Het enige wat we van hem weten is dat hij uit Azië komt.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Chinese vaas t.w.v. 16 miljoen euro gevonden in oude schoenendoos op zolder
Sluiten