Chinese superbus en oplossing voor fileprobleem gaat in productie

redactie 3 aug 2016 Entertainment

Een paar maanden geleden kwam het concept naar buiten over een soort Chinese superbus die over het verkeer heen zoeft om zo het fileprobleem aan te pakken. Nu een paar maanden later blijkt dat de Chinesen niet stil hebben gezeten. De Transit Elevated Bus is af en ziet er indrukwekkend uit.

Het voertuig beweegt zich voort over een soort rails die aan beide zijde van de weg zijn geplaatst. De toekomst-bus is hoog genoeg om over de auto’s heen te gaan. Zo heeft het voertuig niks te maken met files. Dat maakt hem razendsnel, daarnaast is de TEB ook nog eens mileuvriendelijk en is er plaats voor 300 man. Geniale uitvinding van een van die miljard Chinezen!

De eerste test ritten zijn inmiddels begonnen in Qinhuangdao, een stadje in de Hebei provincie. Want ja, de bus moet zichzelf eerst nog bewijzen. Het kan zijn dat de auto’s eronder in paniek raken en crashen. Kan best schrikken zijn als zo’n soort ruimteschip ineens de zon verduisterd. Toch kun je er wel vanuit gaan dat in de nabije toekomst dit voertuig een normaal straatbeeld gaat worden in China. En wellicht ook in de rest van de wereld.

Reageer op artikel:
Chinese superbus en oplossing voor fileprobleem gaat in productie
Sluiten