Chinese Spiderman beklimt een van de moeilijkste klimroutes ter wereld

redactie 2 sep 2016 Entertainment

Tijd om kennis te maken met Liu Yongbang. Lui is A) geen pussy en B) hij heeft serieuze klim- en klauterkwaliteiten. Neem nou zijn poging om een van de allermoeilijkste klimroutes ter wereld te temmen. Deze absurd steile bergwand staat in Yangshuol, is een van de backpackers hotspots ter wereld en wordt alom gezien als het Mekka voor klimmers. Deze specifieke klimroute draagt de naam Hot Dumpling en zit op de White Mountain en kan alleen door de grootste menselijke berggeiten succesvol worden beklommen.

Om nog even te illustreren hoe lastig de klimroute precies is. Hij krijgt de markering 5.14 D. Waarschijnlijk zegt jou dat niet zoveel, daarom leggen we even voor je uit hoe dat werkt.

De levels 5.6 en 5.7 zijn voor de beginners. Dat kan jij. Dat kunnen wij. Bij de markering 5.8 en 5.9 wordt het al een stukje lastiger en bij 5.10 heb je echt serieuze ervaring nodig. Dan gaat het hard want de niveau’s 5.11 tot 5.13 zijn klimroutes die bestemd zijn voor de getrainde pro’s. En dan heb je dus nog de levels 5.14 en 5.15. De finale van de Champions League onder de klimroutes. Routes, zoals deze. Respect voor deze Liu. Hier krijg je toch de rillingen van als je ernaar kijkt.

Reageer op artikel:
Chinese Spiderman beklimt een van de moeilijkste klimroutes ter wereld
Sluiten