Van Doutzen chauffeuren tot rijden in een F-Type: D&B The Mobility Group biedt de ideale studentenbaan

redactie 6 nov 2018 Entertainment

Als student heb je het niet altijd even breed. Een bijbaantje is dus noodzaak. Met allerlei soorten werk kun je een zakcentje verdienen. Zo kun je potten sperziebonen rechtzetten in de supermarkt, oude mensen veel te dure energiecontracten aansmeren over de telefoon of heel bekend Nederland rondrijden in veel te dure wagens. Ja die bijbaan bestaat echt. Als studentchauffeur werken voor het meest exclusieve chauffeursbedrijf van Nederland: D&B The Mobility Group.

Chique chauffeursbedrijf

Het bedrijf dat in 1993 is opgericht door twee studenten economie telt inmiddels ruim 400 chauffeurs. Dit zijn voornamelijk studenten die een hbo of universitaire opleiding volgen. Ongeveer een op de tien studenten komt door de selectie. Vervolgens moeten zij ook nog de ‘Being a 5 Star Driver’-cursus volgen voordat ze daadwerkelijk namens D&B achter het stuur mogen kruipen.

D&B The Mobilty Group

Niet iedere student kan dus chauffeur worden bij het chique chauffeursbedrijf. Daarvoor moet je beste beentje voor zetten. Maar hoe is het om hier te werken als je het eenmaal tot de loonlijst hebt geschopt? We vroegen het studentchauffeur Jorick. “Dit werk is heel leuk omdat je een op een contact hebt met de klant. Het zijn hele interessante mensen”, vertelt de student.

“Ik heb ook weleens Doutzen Kroes op de achterbank gehad”

Dat kun je wel zeggen, het is namelijk een breed scala aan succesvolle carrièremensen dat plaatsneemt bij Jorick op de achterbank. “Veel bekende Nederlanders, maar ook wel mensen uit Hollywood. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer de regisseur van The Revenant op de achterbank gehad.” Al heeft de student ook al de knapste knapperds der aard rondgereden.  “Ik heb ook weleens Doutzen Kroes op de achterbank gehad, daarbij was het leuk om te vragen hoe dat hele modellenwereldje is.” En daar zijn volgens Jorick de meeste high-class passagiers altijd verrassend open over. “Ik tast het voortijd wel altijd even af, het is dus niet zo dat ik direct losbrand met allerlei vragen.”

“Van F-Type tot S-Klasse”

Af en toe rijd je als studentchauffeur in de bolide van de klant zelf. Maar wat zijn dit voor auto’s? “Dat verschilt. Het gaat van Audi A6 tot Range Rover Sport SVR en van F-Type tot S-Klasse.” Al heeft D&B The Mobility Group ook al jaren een deal met Range Rover. Deze Britse bolides worden dus vaak gebruikt als D&B het wagenpark moet regelen. “Een keer moesten we in Range Rovers allemaal bekende dj’s zoals Martin Garrix en David Guetta van een privéjet naar een evenement brengen.” Tja, dat is wel wat anders dan de vloer boenen in de Appie.

D&B The Mobilty Group

Vijfsterrenchauffeur

Als je je cargo dan achterin hebt, wordt van je verwacht dat je rijdt als een gentleman. Daarvoor is dus ook D&B’s ‘Being a 5-star Driver’-cursus. Bij Jorick is die cursus overigens wel goed blijven hangen. “Ik maak er een soort sport van dat de klant eigenlijk niet merkt dat ‘ie in de auto zit terwijl ‘ie aan het werk is. Dat vind ik het leukste. Heel soepel door het verkeer rijden, weinig wisselen van strook en de klant op die manier zo comfortabel mogelijk naar de bestemming brengen.”

Toch is het niet alleen dat. Het zit ‘m, zo zegt Jorick, ook in dat extra beetje moeite dat je erin steekt. “Als ik bijvoorbeeld een klant had afgezet bij een bedrijf, dan zorgde ik er wel voor dat de auto eventjes door de wasstraat werd gehaald, effe met de stofzuiger erdoorheen en de wagen natuurlijk aftanken.” Ook zorg je er als topchauffeur voor dat je ’s ochtends iets uit de kast trekt waarmee je een beetje voor de dag kan komen. Want ja, dat valt op. Zeker bij klanten die er verstand van hebben. “Met mensen zoals Jort Kelder heb je weleens gesprekken of je pak goed zit, dus daarbij check je dat vooraf extra goed.”

D&B The Mobilty Group
Chauf Jorick in een Maserati.

Stage fiksen

Het zijn trouwens niet alleen babbelsessies over koetjes en kalfjes. Als je toch met de succesverhalen uit onze maatschappij in de auto zit, dan kun je er net zo goed direct proberen een graantje mee te pikken. “Ik had een vaste klant die ik reed en daar had ik wel goed contact mee. Hij zat in de ingenieurswereld en ik deed toentertijd een bachelor luchtvaarttechniek. Toen ik opzoek was naar een stage is daar een balletje gaan rollen. Hij was directeur van een groot bedrijf binnen die sector en hij heeft toen een interne mail gestuurd naar degene die daarover ging. Diegene heeft vervolgens contact met mij opgenomen en zo ben ik bij die organisatie afgestudeerd”, vertelt de student. Een flinke hoop graan voor Jorick dus.

Nu snap je waarschijnlijk waarom wij dit zien als het ideale bijbaantje voor de student. Lekker cruisen in fantastische vierwielers terwijl je babbelt met allerlei vips die plaatsnemen op je achterbank. Als je een beetje mazzel hebt, fiks je zelfs een stage via het uitgebreide netwerk dat je hebt opgebouwd. Nog een paar jaar en je kunt zelf een belletje doen naar D&B. Niet om te chauffeuren, maar om je te láten chauffeuren.

In samenwerking met D&B Mobility

Reageer op artikel:
Van Doutzen chauffeuren tot rijden in een F-Type: D&B The Mobility Group biedt de ideale studentenbaan
Sluiten