Chauffeur is het zat en zet passagiers negen haltes verder in de stromende regen

Redactie 29 nov 2017 Entertainment

Vond je maandag kut? De passagiers van bus 358 tussen het Belgische Leuven en Brussel, die om 16.00 uur de bus hadden, die vonden maandag pas kut. Zij werden namelijk door een tikkie  geïrriteerde buschauffeur vijf kilometer verder dan dat zij wilden uit de bus gedropt. En dat terwijl de regen met bakken uit de hemel viel.

Tijdens de busrit werd er verschillende keren op de ‘stopknop’ gedrukt. Een alledaags dingetje in ov-leef, maar dan hoor je wel uit te stappen. Dat gebeurde alleen niet, tot woede van de buschauffeur. “Hij stond op en vroeg al schreeuwend wie op de bel gedrukt had”, vertelt één van de reizigers, die liever anoniem blijft.

“Omdat niemand antwoordde, werd hij nóg kwader. Vertrekken zou ‘ie pas wanneer de ‘boosdoener’ zich had gemeld. Dat gebeurde natuurlijk niet. Omdat heel wat reizigers lieten weten dat ze naar huis wilden, besloot hij zijn bus te starten. Stoppen vond hij niet meer nodig. Ja, bij de eindhalte, vijf kilometer verderop, in de stromende regen. Daar sta je dan met je goeie gedrag.”

Bij de busmaatschappij bevestigt men het verhaal. “Volgens de chauffeur werd er wel vier à vijf keer gebeld”, zegt woordvoerder Sara Jane Deputter tegen Het Laatste Nieuws. “Daarop is de bestuurder inderdaad zonder te stoppen naar Kortenberg gereden. Hij overtrad zo de regels en zal hier dan ook op aangesproken worden. We roepen iedereen op om te stoppen met belletje-trekken, uit respect voor de chauffeur en de medereizigers.”

Opvallend genoeg is het al het tweede incident in dezelfde regio in amper anderhalve maand tijd. Halverwege oktober was een buschauffeur van lijn 526 het ook al beu. Hij sloeg twaalf haltes over en nam daardoor 30 kinderen mee naar het eindstation in Tervuren.

Reageer op artikel:
Chauffeur is het zat en zet passagiers negen haltes verder in de stromende regen
Sluiten