Cary42 is laat je ook onderweg old school gamen

Redactie 2 nov 2017 Entertainment

Je ziet het steeds vaker op de social media van sterren en voetballers voorbijkomen, portable Playstation 4’s in een koffertje met ingebouwd tv-scherm. De jet setters  genieten zo van potje Fifa 18 of een  shooter als Call of Duty in de vlucht naar een Europese voetbalwedstrijd of backstage voor een optreden. Voor de meer nostalgische gamer, die niet zo veel waarde hecht aan de nieuwste graphics of zieke multiplayer levels, is er nu de een Arcade box.

De Zweedse ontwerper Love Hultén, die bekend staat om zijn gebruik van traditionele vakmanschap in combinatie met moderne technologie, heeft met de Cary42 de perfecte retro gameconsole gemaakt. Handgemaakt van solide Amerikaans walnoothout, bevat het koffertje een two-player Arcade console.

Het besturingspaneel is voorzien van de karakteristieke joystickknuppel en zwarte en witte knoppen. Het waanzinnige kunststukje van Hultén bevat een 12-inch lcd-display, stereo speakers, 12V stroom aansluiting en een interne harde schijf van 16GB, waar meer dan 100 historische games als Metal Slug, Gauntlet en Contra op voor geïnstalleerd staan. Zijn dat naar jouw mening nog niet genoeg klassieke spellen dan bevat het Arcade koffertje nog een USB-aansluiting waardoor je meer dan 10.000 games kunt afspelen.

De unieke gameconsole die je jeugd terug laat komen in de vorm van een draagbaar koffertje, heeft wel een aardig prijskaartje om de nek hangen. Voor een slordige 2.599 euro is de Cary42 te bestellen. Maar dan moet je wel snel zijn want er worden maar 50 exemplaren gemaakt. Hoewel je de gemiddelde voetballer en DJ’s nou niet gelijk met klassiek en nostalgie in één adem noemt, ziet het ernaar uit dat ook deze draagbare console slechts voor de elite is weg gelegd.

Eerder zagen we ook al een heuse Arcade salontafel de revue passeren

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Cary42 is laat je ook onderweg old school gamen
Sluiten