Dit zijn de vetste plekken van Europa om aan canyoning te doen

Redactie 10 Aug 2017 Entertainment

Oké, je hebt je tent opgezet, maar wat nu? Als je op outdoorvakantie bent ga je niet twee weken voor je tent met glazige ogen voor je uit zitten staren. Dan wil je avonturen beleven! Wat ons betreft moet je daarom canyoning zeker bovenaan je lijstje zetten.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dat geeft niks. Je kunt het zien als raften zonder boot, waarbij je door natuurlijke kloven een bepaalde route aflegt. Tijdens die route moet je veel wandelen, klimmen, klauteren, zwemmen, van rotsen afspringen, van natuurlijke glijbanen roetsjen en, als je echt een agressieve tour hebt gekozen, zelfs abseilen.

Daarvoor moet je natuurlijk eerst in de ruige natuur zien te komen en met je standaard gezinswagen gaat dat toch een stuk minder chill. Daar heb je een outdoor specialist voor nodig, eentje die allerlei terreinen aankan en waar je ook nog eens in kan overnachten als het moet. De MINI Countryman brengt je naar alle afgelegen plekken en met de daktent heb je ook nog meteen een slaapplek.

Wij hebben ooit in Zuid-Afrika en Noorwegen een canyoningtour gedaan en vinden het nog altijd de vetste outdooractiviteit die we ooit hebben gedaan. Het is spannend, intensief en buitengewoon adrenalineverhogend. Wij vertellen je over de vetste plekken van Europa om aan canyoning te doen. Trommel je sportieve vrienden op en ga!

1. Regio Nice, Frankrijk
In de buurt van Nice ligt Maglia. Een schitterend natuurgebied met rustige wateren en robuuste rotspartijen. De hardcore canyoningers kunnen terecht in de Vallée de la Roya. Een van de zwaardere natuurlijke glijbanen in Frankrijk, met veel hoge sprongen, waarbij je stukken moet abseilen. Reken op een volle werkdag die je kwijt bent. Moet je eens nagaan hoe lekker je biertje daarna smaakt!

 2. Alicante, Spanje
De meeste mensen gaan naar Alicante om een weekje in de zon te liggen en patatas bravas, gambas al ajillo en jamon ibèrico naar binnen te stouwen. Maar een adrenalinekick zal je daar niet van krijgen. Die krijg je wel als je een canyoningtour boekt via Tramuntana. Lyrische comments in overvloed. Het grote voordeel hier: Spanje is van zichzelf al vrij warm, waardoor een sprong in het koude water helemaal relaxed is.

canyoning spanje

3. Dalmatië, Kroatië
Temidden van de adembenemende natuur in Dalmatië kun jij je ook hier uitleven in de outdoorsport. Metershoge jumps en veel zwemmen, met de extreme tour als meest spectaculaire. Adrenalineverhogende avonturen gegarandeerd!

canyoning europa

4. Slovenië
Een van de onontdekte parels van Europa is Slovenië. Dit land is nog een groot vraagteken voor velen. Ten onrechte! Zo is hoofdstad Ljubljana een beauty van een stad. Maar ook de rest van het land mag er zijn. De natuur is schitterend, dus het is zeker de moeite waard om daar aan canyoning te doen. Vlakbij de Italiaanse grens ligt Kobarid, maar verblijf je meer richting Kroatische grens, dan moet je in Bled zijn. Kristalhelder water, meterslange natuurlijke glijbanen en alles temidden van de prachtige omgeving. Topdag verzekerd.

canyoning europa

5. Voltino, Italië
Als je in buurland Slovenië los kunt gaan, dan kun je je natuurlijk ook in het land van de papardelle, Totti en de roze krant flink outdoor uitleven. En dan ook nog in het populaire gebied rond het Gardameer. Voltino is de beste plek om aan canyoning te doen. Dus, hop, die MINI Countryman in en cruisen maar. Naast spannende tochten behoren ook gemakkelijkere routes die je met kinderen kunt afleggen tot de mogelijkheden. Worden ze hard van.

canyoning europa

6. Voss, Noorwegen
Noorwegen moet sowieso bovenaan je reisverlanglijst komen te staan. Bruut natuurgeweld op z’n allerbest. In Voss wordt jaarlijks het Extreme Sports Festival georganiseerd. Dit is dan ook een van de hotspots van Europa om aan canyoning te doen. Kun je zomaar van een rots van 10 meter hoog springen, als je durft.

7. Interlaken, Zwitserland
Welk Europees land met z’n woeste natuur hebben we nog niet gehad? Juist ja, Zwitserland. In de regio van Interlaken heb je drie opties. Soft: Saexten. Medium: Chli Schliere. Hard: Grimsel. Die laatste is zwaar, met listige sprongen, mooie glijbanen en pittige abseilstukken.

canyoning europa

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
Dit zijn de vetste plekken van Europa om aan canyoning te doen
Sluiten