Byton is een futuristische smartphone op wielen

Redactie 16 jan 2018 Machines

Lekker een filmpje kijken op een 49-inch scherm terwijl je naar je schoonmoeder rijdt? Heb je toch nog een hoogtepuntje op je dag. Het kan misschien over een aantal jaar met de nieuwe auto van het nog onbekende merk Byton. Zij presenteerden hun nieuwe pareltje op de CES, de grootste techbeurs ter wereld in Las Vegas.

Wil je deze übermoderne bolide scoren? Moet je toch wel over een vermogen beschikken van 45.000 dollar. Nog even sparen dus. Het grote voordeel van de bolide is dat hij zelfstandig rijdt. Omdat de wetgeving nog niet zover is, is het stuur nog aanwezig om in te grijpen. Maar volgens Byton gaat dit in de toekomst veranderen.

In het dashboard is een display gebouwd van 49-inch. Hierop zijn de achteruit -en zijspiegels te zien. Handig als je geen deukje in je dikke bak wilt. Je bijrijder kan ondertussen Netflix checken. Wanneer je de auto instapt, herkent hij meteen wie je bent door middel van gezichtsherkening. Wordt alles meteen aan jouw voorkeuren aangepast.

Byton
Foto: Byton

Net zoals je smartphone, gebruikt Byton servers waarmee je bolide automatisch wordt geüpdatet. Volgend jaar moet deze wagen al op de markt komen in China. Daarna zal deze auto verschijnen in Europa en Amerika. Hij komt in een versie met 272 pk en kan een bereik halen van zo’n 400 kilometer. In no-time is de Byton opgeladen. Volgens het Chinese bedrijf kan de auto tachtig procent binnen een half uur makkelijk moeten halen.

Byton
Foto: Byton

Check de video hieronder. Wie wilt dit nu niet? Over twee jaar liggen we allemaal te chillen met een bak kipnuggets op je schoot terwijl je de nieuwe Game of Thrones kijkt.

Byton
Foto: Byton

Reageer op artikel:
Byton is een futuristische smartphone op wielen
Sluiten