BWM komt met een vernuftige autosleutel voor de i8

koen 7 jan 2015 Machines

In de tijd van smart phones, smart bike, smart watches etc. komt BWM nu met een smart key. Yep, een slimme autosleutel. Op de sleutel zitten dezelfde functies die je ook op de BMW i Remote app tot je beschikking hebt.

Wat kun je ermee? Onder andere je acculading en je brandstofniveau checken. Van je BMW i8 uiteraard, mocht daar nog enige onduidelijkheid over bestaan. Ook zijn er verschillende submenu’s aanwezig. Wanneer je over het 2.2 inch display swiped kun je zien of de deuren vergrendeld zijn en wanneer je dikke elektrische vierwieler weer een beurt nodig heeft.

BMW heeft ook aan de nodige praktische dingen gedacht. Zo wil je natuurlijk niet dat de batterij van je autosleutel leeg raakt en daarom kun jij tijdens het rijden de gadget gewoon opladen. Achter de pook zit een opbergvakje waar een lader het apparaat van stroom voorziet. Ook kun je thuis de autosleutel opladen aangezien ze hebben gedacht aan een USB-poort in je autosleutel. 

De i8-sleutel zal zijn officiële debuut maken tijdens het Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. Wanneer het apparaat op de markt komt en hoeveel de kosten zijn van deze intelligente autosleutel is nog niet bekend. Cool hebbedingetje wel. Als je een BMW hebt dan.  

Reageer op artikel:
BWM komt met een vernuftige autosleutel voor de i8
Sluiten