Bulleit Frontier Whisky print een reusachtige bar met een 3D printer

redactie 15 dec 2018 Entertainment

Het 3D printen is ondertussen al een aardige hype geworden. Vaak worden er simpele objecten mee gemaakt als een telefoonhouder of een klein beeldje. Alleen Bulleit Frontier Whiskey gaat een stapje verder, want die hebben een hele bar laten printen, waar jij heerlijk met je maten een goed glas whisky kan atten (of nippen).

Bulleit Frontier Whisky combineerde whisky, kunst, design, muziek en technologie in deze speciale bar. Dat heeft wel ongeveer 100 uurtjes geduurd, maar dan heb je ook wat. De opvallende bar is ontworpen door de ontwerpstudio Machine Histories en maakt deel uit van het Bulleit Frontier Works-platform. Het kunstwerk bestaat uit maar liefst drieduizend 3D-geprinte componenten, 1.700 stutten en meer dan 1.300 knooppunten. We zijn nog niet klaar, want ze printen ook drankjes. Een heerlijke whisky of cocktail uit een 3D printer, heel dik.Evenementen

De bar maakt als een heuse popster een hele tour over de wereld. Het eerste evenement van de bar vond plaats op het historische Sixteenth Street Station in Oakland en zal in 2019 naar Austin, Texas reizen. Of de bar ook naar Nederland komt is nog onbekend. 

Maxim

Reageer op artikel:
Bulleit Frontier Whisky print een reusachtige bar met een 3D printer
Sluiten