Bugatti eert het verleden met indrukwekkend conceptmodel

Redactie 12 apr 2017 Machines

Bugatti vermaakt de laatste jaren steenrijke oliesjeiks en voetballers met hun supersnelle bolides. De modellen die de Franse autofabrikant de wereld in stuurde, kregen allemaal een zeer modern en futuristisch design mee om kopers te verleiden voor het allerbeste te gaan.

De ontwerper Arthur Nustas werkte samen met Bugatti aan een nieuwe klus met een historisch randje. De laatste jaren wordt er immers ook steeds meer naar het verleden gekeken om inspiratie op te doen. In Nederland lopen bijvoorbeeld steeds meer knapen met een klassieke strakke scheiding rond die in vervlogen tijden hoogtij vierde.

Van de hand van Jean Bugatti kwam in de jaren 30 de Bugatti 57s ter wereld. Dit imposante scheurijzer werd een absolute klassieker en het leek de huidige directie dan ook een goed idee om het ontwerp van de 57s samen met de gloednieuwe Chiron te laten smelten.

Deze actie resulteerde in het prachtige concept 57T. De blikvangers van de Chiron, de karakteristieke gebogen deuren, komen terug in de 57T. De vormen van het oude model zijn ook meegenomen: de oneindig lange motorkap, de grill en de luxueuze uitstraling herleven in het concept.

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer en of 57T wordt uitgebracht. Wij hopen enorm dat deze indrukwekkende bak straks door de straten scheurt!

 

High Snobiety

Reageer op artikel:
Bugatti eert het verleden met indrukwekkend conceptmodel
Sluiten