Tuners van ROUSH bouwen superdikke 729 Ford Mustang

Redactie 19 nov 2017 Machines

Als het gaat om performance op het gebied van autoprestaties, zijn er maar weinig zo geniaal als de mensen van ROUSH. Mocht je het nog niet weten, op de SEMA-show van dit jaar hebben de knappe koppen van ROUSH een nieuwe waanzinnige auto onthuld: de 2018 ROUSH 729 Ford Mustang met brede carrosserie. Dikke prima.

Ontworpen om zowel de gloednieuwe Mustang bodykit van het merk te demonstreren als een eerbetoon is aan de historische 1970 Ford Mustang Boss 429, is deze Amerikaanse musclecar een lust voor het oog. De Ford Grabber Green paintjob en koolstofvezel onderdelen maken het plaatje compleet. Bij zulke looks kunnen de prestaties natuurlijk niet achterblijven. Met een ROUSH supercharged 5,0 liter Coyote V8 motor is het monster in staat om meer dan 700 pk te produceren.

Dankzij het ‘Air Gobbler’ luchtinlaatsysteem en de Cold Air-inlaat krijgt de brute aandrijfbron genoeg koeling en heeft de Mustang een Active Quad-Tip-uitlaatsysteem aan de staart. Helaas is deze badass American muscle-monster slechts een concept. Maar dat maken de looks er niet minder om.

Foto’s: ROUSH Performance

 

HiConsumption

Reageer op artikel:
Tuners van ROUSH bouwen superdikke 729 Ford Mustang
Sluiten